
Pompoen uit de oven
Dit is een heerlijk en makkelijk recept voor pompoen uit de oven. In 10 minuten bereid je dit gerecht voor en daarna gaat het hup de oven in. Niets meer aan doen. Wij gebruiken flespompoen, deze is iets makkelijker te snijden. Deze pompoen uit de oven is lekker als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij gebraden kip. We brengen de pompoen in de oven op smaak met maple syrup en feta. Een hele lekkere zoet-zout combinatie. Omdat we er een hasselback van maken is deze flespompoen uit de oven een echte showstopper. En het is helemaal niet ingewikkeld! Ben je dol op pompoen en op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook onze andere pompoen recepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 flespompoen (1 kg)
- 50 gr feta
- 30 gr pecannoten
- 2 el maple syrup
- Takje verse peterselie
- Chilipeper
- Zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Schil de pompoen, halveer deze en verwijder de pitten. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een snijplank met aan beide kanten sushi stokjes. Snijd met een scherp mes dunne plakjes tot de stokjes.
Leg de pompoen op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel deze met chilipeper, zout en olijfolie. Gaar de pompoen gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pompoen uit de oven en bestrijk deze met de maple syrup. Plaats voor 5 minuten terug in de oven.
Garneer de pompoen met gehakte noten, peterselie en feta.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan