Rivierkreeftjes cocktail

Rivierkreeftjes cocktail

We hebben een lekker en eenvoudig voorgerecht voor jullie bedacht: een rivierkreeftjes cocktail. Deze cocktail met rivierkreeftjes is een lekkere variatie op de garnalen cocktail. Het gerecht klinkt misschien chique, maar het is heel simpel om te maken. Het enige wat je bij dit rivierkreeftjes recept zelf moet maken is de cocktailsaus. Voor de rest is het namelijk enkel wat snijwerk. Serveer de rivierkreeftjes cocktail in een mooi cocktailglas. De presentatie is namelijk bij deze al het halve werk. De aahhs en ohhhs zullen je dan met een etentje vast om de oren vliegen!

Rivierkreeftjes cocktail

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr rivierkreeftjes
  • 2 st baby romaine sla
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/4 komkommer
  • Handjevol verse peterselie

Ingrediënten voor de cocktailsaus

  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • Sap van een halve citroen (biologisch)
  • Scheutje slagroom
  • Scheutje cognac
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd het kontje van de romaine sla en trek de blaadjes los. Als het buitenste blad bruin en beschadigd is, gooi je dit weg. Was de slablaadjes en dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier.

  2. Verdeel wat blaadjes sla over een mooi cocktailglas.

  3. Schil de mango en verwijder de pit. Snijd deze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de avocado. Verdeel ze beiden over het glas.

  4. Snijd de komkommer in partjes en leg ze in het glas.

  5. Verdeel over iedere cocktail de rivierkreeftjes.

  6. Maak nu een sausje van de ketchup, de mayonaise en een scheutje room. Voeg het sap van een halve citroen en een klein scheutje cognac (of whisky) toe. Breng het sausje op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

  7. Giet het sausje over de rivierkreeftjes en garneer met wat verse peterselie.

  8. Serveer geroosterde toast bij de rivierkreeftjes cocktail.

Rivierkreeftjes cocktail

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in