
Rivierkreeftjes cocktail
We hebben een lekker en eenvoudig voorgerecht voor jullie bedacht: een rivierkreeftjes cocktail. Deze cocktail met rivierkreeftjes is een lekkere variatie op de garnalen cocktail. Het gerecht klinkt misschien chique, maar het is heel simpel om te maken. Het enige wat je bij dit rivierkreeftjes recept zelf moet maken is de cocktailsaus. Voor de rest is het namelijk enkel wat snijwerk. Serveer de rivierkreeftjes cocktail in een mooi cocktailglas. De presentatie is namelijk bij deze al het halve werk. De aahhs en ohhhs zullen je dan met een etentje vast om de oren vliegen!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr rivierkreeftjes
- 2 st baby romaine sla
- 1 mango
- 1 avocado
- 1/4 komkommer
- Handjevol verse peterselie
Ingrediënten voor de cocktailsaus
- 2 el ketchup
- 2 el mayonaise
- Sap van een halve citroen (biologisch)
- Scheutje slagroom
- Scheutje cognac
- 1 tl paprikapoeder
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd het kontje van de romaine sla en trek de blaadjes los. Als het buitenste blad bruin en beschadigd is, gooi je dit weg. Was de slablaadjes en dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier.
Verdeel wat blaadjes sla over een mooi cocktailglas.
Schil de mango en verwijder de pit. Snijd deze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de avocado. Verdeel ze beiden over het glas.
Snijd de komkommer in partjes en leg ze in het glas.
Verdeel over iedere cocktail de rivierkreeftjes.
Maak nu een sausje van de ketchup, de mayonaise en een scheutje room. Voeg het sap van een halve citroen en een klein scheutje cognac (of whisky) toe. Breng het sausje op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Giet het sausje over de rivierkreeftjes en garneer met wat verse peterselie.
Serveer geroosterde toast bij de rivierkreeftjes cocktail.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan