Bloody mary oesters

Bloody Mary Oesters

Oesters, you hate it or you love it! Deze bloody mary oesters zijn dus voor de liefhebbers. Want waarom niet twee successen met elkaar combineren? Een heerlijke bloody mary cocktail en de lekkere oesters zijn echt meant to be. Dit borrelhapje is supermakkelijk. De enige uitdaging zit hem in het op de juiste wijze openen van de oesters. En dit kan nog best lastig zijn. Zorg in ieder geval dat je een goed oestermes bij de hand hebt. Dit heb je wel echt nodig. En je moet goed je handen beschermen bij het openen van de oester. Want voor je het weet snijd je jezelf in de vingers.

Verder is dit recept kinderwerk. Je maakt een lekkere bloody mary cocktail en verder hoef je niets te doen. Heb je wat over? Ook lekker om op te drinken natuurlijk. Serveer de bloody mary oesters op een grote schaal. Ik vind het er altijd fantastisch uit zien, zo’n grote schaal vol met schaal,- en schelpdieren op ijs. Ik ben er stiekem zelf niet zo’n fan van, maar mijn vriend weet het gelukkig wel te waarderen. De combinatie van een bloody mary met oesters is heerlijk.  Maar wij serveren de oesters met de bloody mary, twee vliegen in 1 klap. De bloody mary zorgt voor net wat meer pit. Yum!

Bloody mary oestersBloody mary oestersBloody mary oesters

Ingrediënten voor 12 oesters
12 oesters
100 ml tomatensap
15 ml wodka
Kneepje citroensap
Beetje tabasco
Snuf zout
2 takjes dille
IJsklontjes

Zo maak je het
Check allereerst of de oester vers is. De schelp hoort gesloten te zijn en het vocht in de oester moet helder zijn.

Om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk vocht in de oester blijft zitten, maak je de oester open met de bolle kant naar beneden.

Houd de oester stevig vast, gebruik iets van bescherming, want de randen kunnen scherp zijn. Steek met een oestermes tussen de twee schelp helften aan de smalle kant van de schelp (het uiteinde dus). In het begin kan dit moeilijk gaan, maar op den duur voel je hem loskomen. Het is een beetje het hefboom effect. Doe dit wel voorzichtig, anders kan je de schelp breken.

Als de bovenkant van de schelp opengaat verplaats je het mes naar het midden van de schelp, waarbij je het mes plat houdt en langs de bovenkant van de schelp haalt. Halverwege de bovenste schelphelft zit de oester vast aan de bovenkant.

Snijd met het oestermes deze bevestiging zo dicht mogelijk bij de schelp door. Zou je gewoon wat gaan snijden, dan heb je 2 plakjes oester en dat is niet de bedoeling. Op dit moment kan je het platte gedeelte van de schelp loshalen.

Bloody mary oestersBloody mary oesters

De oester zit ook aan de onderkant vast aan de schelp. Haal je oestermes dus ook langs de onderkant van de oester zodat deze ook loslaat.

Let erop dat je oester rechthoudt, zodat het vocht in de schelp blijft. Je kan de oesters nu serveren met wat citroen bijvoorbeeld.

Voor de Bloody Mary oesters gaan we nog een stapje verder. Maak een Bloody mary van het tomatensap en de wodka en koel dit door wat ijs toe te voegen. Breng dit op smaak met een snufje zout, de tabasco en een kneepje citroensap.

Verdeel ongeveer 2 tl van de bloody mary over iedere oester. Garneer de oesters met wat fijngehakte dille.

Serveer de bloody mary oesters op ijs met extra partjes citroen.

Bloody mary oestersBloody mary oesters

 

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cocktail recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Vis recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in