Oesters recept met Bloody Mary dressing
Oesters, you hate it or you love it! Dit oesters recept is dus voor de liefhebbers. In dit oesters recept combineren we twee successen met elkaar. Een heerlijke bloody mary dressing en de lekkere oesters zijn echt meant to be.
Oester dressing
Je kunt oesters natuurlijk zo uit de hand eten, zonder extra toevoegingen. Maar een oester dressing maakt het extra lekker. Voor dit oester recept maken we een bloody mary oester dressing. Dat is eigenlijk niets anders dan een bloody mary cocktail, maar het zorgt voor meer pit. En wat je over hebt drink je gewoon op. Dubbel feest!
Oesters openen - hoe doe je dat?
Een oester op de juiste wijze openen kan nog best een uitdaging zijn. Zorg in ieder geval dat je een goed oestermes bij de hand hebt. Dit heb je wel echt nodig. En je moet goed je handen beschermen bij het openen van de oester. Want voor je het weet snijd je jezelf in de vingers. Check allereerst of de oester vers is. De schelp hoort gesloten te zijn en het vocht in de oester moet helder zijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 12 st.
- 12 oesters
- 100 ml tomatensap
- 15 ml wodka
- Kneepje citroensap
- Beetje tabasco
- Snuf zout
- 2 takjes dille
- IJsklontjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Check allereerst of de oester vers is. De schelp hoort gesloten te zijn en het vocht in de oester moet helder zijn.
Om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk vocht in de oester blijft zitten, maak je de oester open met de bolle kant naar beneden.
Houd de oester stevig vast, gebruik iets van bescherming, want de randen kunnen scherp zijn. Steek met een oestermes tussen de twee schelp helften aan de smalle kant van de schelp (het uiteinde dus). In het begin kan dit moeilijk gaan, maar op den duur voel je hem loskomen. Het is een beetje het hefboom effect. Doe dit wel voorzichtig, anders kan je de schelp breken.
Als de bovenkant van de schelp opengaat verplaats je het mes naar het midden van de schelp, waarbij je het mes plat houdt en langs de bovenkant van de schelp haalt. Halverwege de bovenste schelphelft zit de oester vast aan de bovenkant.
Snijd met het oestermes deze bevestiging zo dicht mogelijk bij de schelp door. Zou je gewoon wat gaan snijden, dan heb je 2 plakjes oester en dat is niet de bedoeling. Op dit moment kan je het platte gedeelte van de schelp loshalen.
De oester zit ook aan de onderkant vast aan de schelp. Haal je oestermes dus ook langs de onderkant van de oester zodat deze ook loslaat.
Let erop dat je oester rechthoudt, zodat het vocht in de schelp blijft. Je kan de oesters nu serveren met wat citroen bijvoorbeeld.
Voor de Bloody Mary oesters gaan we nog een stapje verder. Maak een Bloody mary van het tomatensap en de wodka en koel dit door wat ijs toe te voegen. Breng dit op smaak met een snufje zout, de tabasco en een kneepje citroensap.
Verdeel ongeveer 2 tl van de bloody mary over iedere oester. Garneer de oesters met wat fijngehakte dille.
Serveer de bloody mary oesters op ijs met extra partjes citroen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in