Champignonsoep
Dit champignonsoep recept is een echte klassieker en we houden ervan! Maar dan wel met een leuke twist natuurlijk. Champignonsoep doet het altijd goed.. als lunch maar bovenal als voorgerecht. Het is namelijk lekker en ook nog eens snel klaar. En dat vinden we ook fijn. Voeg bij de champignonsoep nog een kaasstengel met Grana Padano en walnoten toe, en het is ineens meer dan ‘gewoon’ een kopje soep. Bekijk hier nog meer soeprecepten.
Lekker bij champignonsoep
De kaasstengel maken we van bladerdeeg, walnoten en Grana Padano. Deze kaas heeft een lekkere uitgesproken smaak en dat is precies wat een kaasstengel nodig heeft. Die typische herkenbare smaak komt o.a. door het rijpingsproces. De kaas wordt minimaal 9 maanden gerijpt en dit gaat door tot meer dan 20 maanden. Hoe korter de kaas gerijpt heeft, des te zoeter de smaak is. Ja echt! De kazen van 16 maanden en ouder zijn dus wat pittiger en meer hartig dan haar jongere broertjes en zusjes. Ook verandert de textuur met de loop der maanden. De oudere kazen zijn wat korreliger en de jongere wat romiger. Leuk om te weten toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gr kastanjechampignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 100 ml slagroom
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de kaasstengels
- 1 rol vers bladerdeeg
- 40 gr Grana Padano
- 30 gr walnoten
- 1 ei
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de kaasstengels. Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht). Rol de lap bladerdeeg uit en leg hem met de korte kant naar je toe. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bestrooi met geraspte Grana Padano, gehakte walnoten en wat peper en zout. Vouw de lap dubbel en snijd deze in repen van ongeveer 2 cm breed. Draai ze een beetje zodat er een twister ontstaat en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant nogmaals met wat eigeel en verdeel wat extra Grana Padano hier overheen. Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin in de oven.
Dan gaan we aan de slag met het maken van de champignonsoep. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Maak de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in plakjes. Voeg ze bij de uien. Voeg ook de blaadjes van 1 takje verse tijm toe. Bak dit rondom aan. Haal een flinke schep champignons uit de pan, dit gebruiken we ter garnering.
Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10 minuten koken. Pureer hem dan glad met een staafmixer. Voeg de room toe en zet de soep nog even terug op het vuur,
Breng de romige champignonsoep op smaak met peper en zout. Garneer met wat Grana Padano, verse tijm en de champignons. Serveer met de kaasstengel.
Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in