Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

Met groente kan je zoveel meer doen dan koken in heet water. Neem deze geroosterde bloemkool uit de oven. Heel eenvoudig om te maken, maar oh zo lekker. Door de marinade van yoghurt en specerijen smaakt het mild en pittig tegelijk. Lekker met gegrilde kip of met flatbread en dips. Zoek je nog meer lekkere recepten met bloemkool? Wat dacht je van deze bloemkoolsoep of deze bloemkoolsalade.

Bloemkool uit de oven
Bloemkool

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr bloemkool
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr granaatappel
  • Sap van 1 citroen
  • 30 gr amandelen
  • 5 gr verse munt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 tl komijn
  • Chilipeper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was deze. Hak de knoflook fijn.

  2. Meng de Griekse yoghurt met de ras el hanout, de komijn, chilipeper en zout en de gehakte knoflook. Voeg het sap van de citroen toe. Meng alles door elkaar.

  3. Voeg de bloemkool toe en schep om. Laat de bloemkool ongeveer een half uurtje marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  4. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de roosjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.

  5. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan. Hak ze grof en verdeel ze over de bloemkool.

  6. Hak de munt grof. Garneer de bloemkool uit de oven met de granaatappelpitjes en verse munt.

Variatietips

Probeer eens wat extra groenten zoals wortelen of zoete aardappelen mee te roosteren voor meer kleur en variatie op je bord. Geen fan van amandelen? Vervang ze door pijnboompitten of walnoten.

Bewaartips

Heb je nog wat over? Geen probleem! Bewaar de geroosterde bloemkool in een luchtdicht bakje in de koelkast. Het blijft zo’n 2-3 dagen goed. Warm het gewoon weer even op in de oven of eet het koud als onderdeel van een salade. Voeg eventueel wat extra verse munt en granaatappelpitjes toe vlak voor het serveren voor een extra frisse smaak.

Bloemkool uit de oven
geroosterde bloemkool

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in