Carpaccio rolletjes met citroen ricotta
Deze carpaccio rolletjes met citroen ricotta is het perfecte voorgerecht voor een eenvoudig en makkelijk kerstmenu. Als je niet zo’n keukenprins(es) bent, is het juist handig om te kiezen voor simpel en eenvoudig. Als je ineens een 6 gangen diner op tafel wil toveren met allemaal bereidingen die je (nog) niet kent, krijg je alleen maar stress. En dat wil je nou juist niet. Daarom delen we graag eenvoudige en makkelijke kerstrecepten die er toch heel feestelijk uit zien.
Feestelijk en makkelijk
Wil je weten wat je verder kan serveren voor een makkelijk kerstmenu? Als hoofdgerecht is deze zalm en croûte een goede optie. Klassiek maar dan in een nieuw jasje. Een impressive kerstgerecht dat binnen 5 minuten klaar is (los van de oventijd). En als nagerecht een feestelijke kokos panna cotta in een mooi glaasje. Met passievrucht want dat staat zo gezellig. Kortom een heerlijk 3 gangen menu, dat qua voorbereiding en uitvoering heel goed te doen is.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr carpaccio
- 200 gr ricotta
- 40 gr rucola
- Rasp van 1 bio citroen
- 4 el pesto
- 40 gr pijnboompitjes
- 30 gr Parmezaan
- 1 tl (citroen)azijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng de rucola op smaak met een klein beetje olijfolie, een klein beetje citroenazijn en wat peper en zout.
Meng de ricotta met de rasp (alleen het gele gedeelte) van de citroen en wat peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
Neem 2 plakjes carpaccio en leg ze deels over elkaar. Verdeel wat van de ricotta over het midden van plakjes en rol ze op. Leg ze op een mooi bordje. Ga zo door totdat je alle carpaccio gerold hebt. Serveer 3 rolletjes per persoon.
Verdeel een beetje rucola en wat pijnboompitjes over de carpaccio rolletjes,
Garneer de carpaccio rolletjes met een eetlepel pesto en wat geschaafde Parmezaan.
Serveer meteen.
PS Je kan de rolletjes wel een paar uur van tevoren vullen en de pijnboompitjes alvast roosteren. Het opmaken zou ik a la minute doen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in