stoofperen recept

Stoofperen zonder alcohol

Als we aan de feestdagen denken dan denken we aan stoofperen. Yes. Terwijl de peertjes rustig op het vuur stoven, vult je huis zich met heerlijke geuren. Meestal worden ze gemaakt met rode wijn, maar wij hebben nu dé oplossing voor stoofperen zonder alcohol, zonder wijn en ook zonder bessensap. We voegen namelijk hibiscus thee toe. Dit is niet alleen heel lekker, maar geeft de peertjes ook een hele mooie rode kleur. En zo zijn ze kidsproof, dus iedereen kan mee eten. Meer inspiratie voor tijdens de feestdagen? Bekijk al onze lekkere kerst recepten.

peren voor stoofpeertjes
stoofperen recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 stoofperen
  • 1 ltr water
  • 20 gr hibiscusthee
  • 2 el suiker
  • Sap en zeste van een halve sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Leg ze in een pan met water. Voeg alle ingrediënten toe en stoof de peren in 2,5 uur gaar.

  2. Wil je van het vocht een lekkere saus maken? Giet het vocht door een zeef. Gooi de helft weg en doe de andere helft terug in de pan. Voeg 1 el maïzena gemengd met een beetje water toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus indikken.

  3. Je kan de stoofperen zonder alcohol meteen warm serveren. Maar heb je wat over dan zijn de koud ook heel lekker in een toetje of in de havermout.

stoofperen recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in