
Stoofperen zonder alcohol
Als we aan de feestdagen denken dan denken we aan stoofperen. Yes. Terwijl de peertjes rustig op het vuur stoven, vult je huis zich met heerlijke geuren. Meestal worden ze gemaakt met rode wijn, maar wij hebben nu dé oplossing voor stoofperen zonder alcohol, zonder wijn en ook zonder bessensap. We voegen namelijk hibiscus thee toe. Dit is niet alleen heel lekker, maar geeft de peertjes ook een hele mooie rode kleur. En zo zijn ze kidsproof, dus iedereen kan mee eten. Meer inspiratie voor tijdens de feestdagen? Bekijk al onze lekkere kerst recepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 stoofperen
- 1 ltr water
- 20 gr hibiscusthee
- 2 el suiker
- Sap en zeste van een halve sinaasappel
- 1 kaneelstokje
Zo maak je het
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Leg ze in een pan met water. Voeg alle ingrediënten toe en stoof de peren in 2,5 uur gaar.
Wil je van het vocht een lekkere saus maken? Giet het vocht door een zeef. Gooi de helft weg en doe de andere helft terug in de pan. Voeg 1 el maïzena gemengd met een beetje water toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus indikken.
Je kan de stoofperen zonder alcohol meteen warm serveren. Maar heb je wat over dan zijn de koud ook heel lekker in een toetje of in de havermout.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan