Menu
Pavlova-peer-1-1.jpg

Alcoholvrije stoofperen

Als we aan de feestdagen denken dan denken we aan stoofperen. Yes.  Terwijl de peertjes rustig op het vuur stoven, vult je huis zich met heerlijke geuren. Meestal worden ze gemaakt met rode wijn, maar wij hebben nu dé oplossing voor alcoholvrije stoofperen zonder wijn en ook zonder bessensap. We voegen namelijk hibiscus thee toe. Dit is niet alleen heel lekker, maar geeft de peertjes ook een hele mooie rode kleur. En zo zijn ze kidsproof, dus iedereen kan mee eten. Liever wel met rode wijn? probeer dit recept dan eens.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 stoofperen
  • 1 ltr water
  • 20 gr hibiscusthee
  • 2 el suiker
  • Sap en zeste van een halve sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Zo maak je het

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Leg ze in een pan met water.  Voeg alle ingrediënten toe en stoof de peren in 2,5 uur gaar.

  2. Wil je van het vocht een lekkere saus maken? Giet het vocht door een zeef. Gooi de helft weg en doe de andere helft terug in de pan. Voeg 1 el maïzena gemengd met een beetje water toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus indikken.

  3. Je kan de alcoholvrije stoofperen meteen warm serveren. Maar heb je wat over dan zijn de koud ook heel lekker in een toetje of in de havermout.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan