
Pavlova dessert met stoofperen
Een absolute showstopper op de kersttafel, dit pavlova dessert met stoofperen. Een prachtig sneeuwwitte bol, knapperig van buiten en chewy van binnen, rijkelijk gevuld met de mooiste stoofpeertjes. Die maak je lekker én extra mooi rood door hibiscusthee mee te laten trekken in het kookvocht. Je gasten zullen verbaasd staan en niet kunnen wachten om deze eyecatcher aan te snijden.
Tip: je kunt de pavlova met kerst het beste meteen serveren, dan is het schuim nog lekker knapperig.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 8 personen
- 150 gr eiwit
- 260 gr fijne suiker
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el maizena
Vulling
- 500 ml slagroom
- 2 el suiker
Hibiscusperen
- 4 stoofperen
- 1 l water
- 20 gr hibiscusthee (in filterzakje)
- 2 el suiker
- 1/2 sinaasappel (sap en rasp)
- 1 kaneelstokje
- 1 el maizena (+ 1 el water)
Garnering
- 30 gr ongezouten pistachenoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 120 graden (boven- en onderwarmte).
Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom tot zachte pieken. Zodra er zachte pieken ontstaan voeg je lepel voor lepel de suiker toe. Klop net zo lang totdat er een dik en stevig schuim ontstaat. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Meng de azijn met de maïzena tot een glad papje, voeg dit toe aan de meringue en meng nog even kort.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel van 20 cm op het bakpapier.
Verdeel het schuim met een spatel over de cirkel. Bak de Pavlova in 120 minuten af in de oven. Zet de oven uit. Laat hem in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
Nu maken we de stoofperen. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Leg ze in een pan met water. Voeg alle ingrediënten (behalve de maïzena) toe en stoof de peren in 2,5 uur gaar. Giet het vocht door een zeef. Gooi de helft weg en doe de andere helft terug in de pan. Voeg de maïzena toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus indikken.
Tijd voor het moment suprême! Klop de slagroom (+ suiker naar wens) stijf. Verdeel de slagroom over het pavlova dessert. Leg de gestoofde peren erop en garneer met een drizzle saus en de gehakte pistachenoten.
Tip: je kunt de pavlova het beste meteen serveren dan is het schuim nog lekker knapperig.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan