
Peer in bladerdeeg
Het perfecte dessert voor dit seizoen: peer in bladerdeeg! De peren in bladerdeeg doen ons een beetje aan appelbollen denken. Maar we zijn hier geen appels met peren aan het vergelijken. Een van onze favoriete manieren om van peren te genieten is op deze manier. Door ze te hullen in knapperig bladerdeeg. En met een vulling van amandelspijs, walnoten en rozijnen zijn deze perentaartjes in bladerdeeg echt heel erg lekker. Serveer ze direct op de oven met verse slagroom. Als dat niet smullen wordt?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 4 rijpe peren (Doyenné du Comice)
- 8 plakjes bladerdeeg
- 30 gr amandelspijs
- 30 gr walnoten
- 30 gr rozijnen
- 1 tl kaneel
- 1 eidooier
Lekker met
- Slagroom
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Verwijder het klokhuis aan de onderkant van de peer.
Hak de walnoten en de rozijnen en meng dit door het amandelspijs. Breng dit op smaak met de kaneel. Je kunt dit mengsel eventueel ook met een keukenmachine maken. Vul de holte van het klokhuis met dit mengsel.
Snijd vier kleine rondjes uit het bladerdeeg en zet de gevulde peren hierop. Snijd van het overige bladerdeeg linten van ongeveer één centimeter breed.
Begin onderaan met het inpakken van de peer, drapeer de linten om de peren en druk ze aan.
Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier en bak de peren in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Serveer de peer in bladerdeeg met slagroom.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan