Peer in bladerdeeg

Peer in bladerdeeg

Het perfecte dessert voor dit seizoen: peer in bladerdeeg! De peren in bladerdeeg doen ons een beetje aan appelbollen denken. Maar we zijn hier geen appels met peren aan het vergelijken. Een van onze favoriete manieren om van peren te genieten is op deze manier. Door ze te hullen in knapperig bladerdeeg. En met een vulling van amandelspijs, walnoten en rozijnen zijn deze perentaartjes in bladerdeeg echt heel erg lekker. Serveer ze direct op de oven met verse slagroom. Als dat niet smullen wordt?

Bladerdeeg peren
ingredient peren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rijpe peren (Doyenné du Comice)
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 30 gr amandelspijs
  • 30 gr walnoten
  • 30 gr rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 eidooier

Lekker met

  • Slagroom
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  2. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Verwijder het klokhuis aan de onderkant van de peer.

  3. Hak de walnoten en de rozijnen en meng dit door het amandelspijs. Breng dit op smaak met de kaneel. Je kunt dit mengsel eventueel ook met een keukenmachine maken. Vul de holte van het klokhuis met dit mengsel.

  4. Snijd vier kleine rondjes uit het bladerdeeg en zet de gevulde peren hierop. Snijd van het overige bladerdeeg linten van ongeveer één centimeter breed.

  5. Begin onderaan met het inpakken van de peer, drapeer de linten om de peren en druk ze aan.

  6. Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier en bak de peren in ongeveer 20 minuten goudbruin.

  7. Serveer de peer in bladerdeeg met slagroom.

Peer in bladerdeeg
ingredient peren

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in