Menu
DSC_0160-1-710x380.jpg

Mini Tiramisu in een glaasje

Oh ik ben zo dol op Tiramisu. Het is een super makkelijk maar vooral lekker nagerecht. Ik werkte vroeger bij een Italiaan waar ik regelmatig een bakje mee naar huis nam. Officieel maak je tiramisu altijd in een grote schaal maar ik vond het wel leuk om tiramisu in een glaasje te maken. Is weer eens wat anders dan zo’n grote bak vol. Maar smullen was het zeker.

Ingrediënten voor 6 glaasjes tiramisu
125 ml slagroom
125 ml mascarpone
1 el suiker of meer als je van zoet houdt
18 lange vingers
1 kopje sterke espresso + 1 tl suiker
Scheut marsala of amaretto
Cacao

Zo maak je het
Klop de mascarpone los met een lepel.

Klop de slagroom met een flinke el suiker lobbig en meng dit door de mascarpone.

Zet een kopje sterke espresso en voeg een tl suiker toe en een flinke scheut marsala of amaretto.

Verdeel een el van het mascarpone mengsel in een glaasje.

Breek een lange vinger in 2en en doop deze in de koffie.

Leg de helften op de mascarpone.

Leg hierop weer een el mascarpone.

Doop 2 lange vingers, ieder voor de helft in de koffie en steek deze in de room.

Voeg nog een laatste lepel room toe en garneer het geheel met cacao.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan