tiramisu recept

Tiramisu in een glaasje

Tiramisu we zijn er dol op. We hebben dan ook al verschillende tiramisu recepten online staan. Van grote schalen vol tot dit eenpersoons recept voor tiramisu in een glaasje. Het is een heel eenvoudig recept zonder ei. Echt een heerlijk dessert, wat iedereen lekker vindt.

tiramisu in glaasje
tiramisu recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 1 el + 1 tl suiker
  • 12 lange vingers
  • 1 sterke espresso
  • Scheutje Marsala of Amaretto
  • Cacao
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de mascarpone en de de slagroom met een flinke el suiker stijf. Verdeel een el van het mascarpone mengsel in een glas.

  2. Zet een kopje sterke espresso en voeg een tl suiker toe en een flinke scheut marsala of amaretto. Doop drie lange vingers in de koffie en zet deze in het glaasje. Verdeel hierover weer een lepel van de mascarponecrème.

  3. Laat de tiramisu opstijven in de koelkast. Garneer vlak voor het serveren met cacao.

tiramisu zonder ei
tiramisu

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (59 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in