
Caprese taartje met burrata
Caprese, een good old classic dat bijna iedereen wel lekker vindt. Speciaal voor de feestdagen maakten we er wat een chiquer geheel van. Dit caprese taartje met burrata is heel eenvoudig om te maken, maar staat oh zo gezellig op tafel. Burrata is het romige zusje van mozzarella, je koopt het in de supermarkt of bij de kaasspeciaalzaak. Een lekker vegetarisch Italiaans voorgerecht. Combineer deze salade caprese 2.0 met andere onderdelen van ons Italiaanse kerstdiner en je zult smullen aan tafel. Kijk hier voor nog meer lekkere recepten voor elke dag.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kleine bollen burrata
- 6 grote tomaten
- 1 el kappertjes
- 4 el pesto
- 3 takjes verse basilicum
- 1 tl oregano
- Peper en zout
Materiaal
- Steekring van ca. 7 cm
Zo maak je het
Was de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat het mengsel goed uitlekken.
Leg een steekring op een bordje en verdeel een kwart van de tomatenvulling over de ring. Druk het een beetje aan. Je kan dit het beste vlak voor het serveren doen, want er loopt altijd nog wat vocht uit de tomaten.
Leg een bol burrata op de tomaten. Garneer het geheel met pesto en verse basilicum. Herhaal dit met overgebleven tomaat. Serveer de caprese taartjes meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan