3x makkelijke kersthapjes
Kersthapjes in een mum van tijd maken, en dan ook nog eens 3 verschillende, allemaal even makkelijk en lekker? Yes, we can! 1 vulling, 3 rolletjes: met carpaccio, gerookte zalm en aubergine. Voor elk wat wils! Wil jij het kerstfeest nog leuker en lekkerder maken, zonder te stressen in de keuken? Lees dan gauw verder voor ons recept voor deze eenvoudige kerst hapjes; de ideale amuses die iedereen lekker vindt.
Meer kerstrecepten lezen? Klik hier!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Vulling voor 4 personen
- 400 gr ricotta
- 1 bio citroen (alleen de rasp)
- peper en zout
Carpaccio-rolletjes voor 4 personen
- 300 gr carpaccio
- 40 gr rucola
- 4 el pesto
- 40 gr pijnboompitjes
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 1 tl (citroen)azijn
- peper en zout
- olijfolie
Zalm-rolletjes voor 4 personen
- 200 gr gerookte zalm
- 1 komkommer
- 1 handje rucola
- 2 takjes dille
- peper en zout
- olijfolie
Aubergine-rolletjes voor 4 personen
- 1 grote aubergine
- 50 gr pesto
- basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Maak de vulling
Meng de ricotta met de rasp (alleen het gele gedeelte) van de citroen en wat peper en zout.
Carpaccio-rolletjes
Breng de rucola op smaak met een klein beetje olijfolie, een klein beetje citroenazijn en wat peper en zout. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
Neem 2 plakjes carpaccio en leg ze deels over elkaar. Verdeel wat van de ricotta over het midden van plakjes en rol ze op. Leg ze op een mooi bordje. Ga zo door totdat je alle carpaccio gerold hebt. Serveer 3 rolletjes per persoon.
Verdeel een beetje rucola en wat pijnboompitjes over de carpaccio rolletjes. Garneer de carpaccio rolletjes met een eetlepel pesto en wat geschaafde Parmezaan.
Zalm-rolletjes
Snijd met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van de komkommer in de lengte. Bestrooi ze met wat zout en leg ze tussen twee keukenpapiertjes. Laat even liggen en zorg dat de komkommer goed uitgelekt is.
Neem een groot stuk vershoudfolie. Verdeel de zalm in de vorm van een grote rechthoek over de folie. Zorg dat de zalm netjes tegen elkaar aan ligt. Verdeel de vulling over de zalm. Verdeel vervolgens de plakken komkommer over de zalm.
Rol de rol nu voorzichtig op. Dit doe je net zoals bij sushi, dus niet gewoon rollen, want dan komt het huishoudfolie er tussen te zitten. Je trekt het folie als het ware omhoog en dan rolt de zalm zich vanzelf op. Laat de zalmrol zeker een uur opstijven in de koelkast.
Snijd de zalm voor gebruik met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Serveer twee tot drie zalmrolletjes per persoon.
Garneer de zalmrolletjes met de rucola, dille en eventueel met nog wat Hollandse garnaaltjes. Besprenkel het voorgerechtje met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalmrolletjes met wat stokbrood.
Aubergine-rolletjes
Snijd de aubergine in dunne plakken. Dit gaat het beste met een mandoline.
Bestrijk de aubergines met een beetje olijfolie. Grill de aubergine aan weerszijden goudbruin. Dit kan in een grill apparaat maar ook gewoon in een grillpan. Breng de plakjes aubergine op smaak met wat peper en zout.
Verdeel een lepel van de vulling over een plakje aubergine. Rol de aubergine voorzichtig op. Verdeel een lepeltje pesto over de bovenkant. Steek een prikkertje in de auberginerolletjes en serveer ze meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in