Hartige taartjes

Hartige taartjes met paddenstoelen

Hartige taartjes met paddenstoelen! Dit easy kerst voorgerecht heb je zo gemaakt en ziet er ook nog eens geweldig uit. Je maakt ze van kant-en-klaar hartig taartdeeg: lekker makkelijk. De vulling van deze hartige taartjes bestaat uit romige crème fraîche, goudbruin gebakken paddenstoelen, rode ui, stukjes romige KALTBACH Creamy en rode druiven. Ultiem feestelijk! Tip: vouw de randjes van het deeg lekker rustiek naar binnen en bestrijk ze met wat losgeklopt ei. Daardoor worden ze mooi goudbruin. Wat maanzaad op het randje zorgt er voor dat ze er extra mooi uitzien. Ze staan in 20 minuten in de oven!

Lekker romig

Dit hartige taartje wordt extra lekker door de romige kaas. Wij gebruiken KALTBACH Creamy en dat is naar onze mening de meest romige kaas die er bestaat. Er is ook letterlijk extra room aan de kaas toegevoegd, wat zorgt voor nog meer romigheid. Wij zijn er dol op! En vergis je niet, deze kaas heeft wel pit. Dat komt door z’n speciale rijping in de Zwitserse grotten. Een unieke kaas dus, die zowel zacht en romig is, maar wel vol van smaak. Een perfecte toevoeging voor heel veel gerechten. Wij probeerden hem ook al in deze boerenkoolsalade, ook een succes!

Hartige taartjes
Hartige taartjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rollen hartig taartdeeg
  • 120 gr KALTBACH Creamy
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ei
  • 150 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 2 takjes rozemarijn
  • 125 gr rode of blauwe druiven
  • 3 tl maanzaad
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd 4 rondjes met een doorsnede van 15 centimeter uit het deeg. Hiervoor kun je een klein bordje of kommetje gebruiken waar je met een mesje langs snijdt. Snijd de KALTBACH Creamy in dunne, kleine plakjes (ongeveer 2 x 3 centimeter en 0,5 centimeter dik). Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout.

  3. Haal de schil van de rode ui en snijd ze in parten. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd de grote paddenstoelen in stukjes.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de fijngehakte rozemarijn tot ze rondom bruin gebakken zijn. Breng op smaak met peper en zout en neem ze uit de pan. Laat ze op een een stukje keukenpapier uitlekken. Bak daarna de partjes rode ui in de koekenpan, verhit daarvoor eventueel wat extra olijfolie in de koekenpan.

  5. Bestrijk elk deegrondje met 2 theelepels crème fraîche. Leg de rode ui en paddenstoelen erop, leg de plakjes KALTBACH Creamy erbij. Knip de druiven in 4 mini-trosjes en verdeel ze over de deegrondjes.

  6. Klop het ei los in een kommetje. Vouw de randjes van het deeg naar binnen en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Strooi het maanzaad over de randjes en bak de hartige taartjes 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Hartige taartjes
Hartige taartjes

Dit bericht is in samenwerking met Emmi Cheese NL. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in