
Hartige taartjes met paddenstoelen
Hartige taartjes met paddenstoelen! Dit easy kerst voorgerecht heb je zo gemaakt en ziet er ook nog eens geweldig uit. Je maakt ze van kant-en-klaar hartig taartdeeg: lekker makkelijk. De vulling van deze hartige taartjes bestaat uit romige crème fraîche, goudbruin gebakken paddenstoelen, rode ui, stukjes romige kaas en rode druiven. Ultiem feestelijk!
Tip: vouw de randjes van het deeg lekker rustiek naar binnen en bestrijk ze met wat losgeklopt ei. Daardoor worden ze mooi goudbruin. Wat maanzaad op het randje zorgt er voor dat ze er extra mooi uitzien. Ze staan in 20 minuten in de oven!


Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rollen hartig taartdeeg
- 120 gr halfzachte kaas (bv. cheddar of Gruyère)
- 125 ml crème fraîche
- 1 ei
- 150 gr gemengde paddenstoelen
- 1 rode ui
- 2 takjes rozemarijn
- 125 gr rode of blauwe druiven
- 3 tl maanzaad
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd 4 rondjes met een doorsnede van 15 centimeter uit het deeg. Hiervoor kun je een klein bordje of kommetje gebruiken waar je met een mesje langs snijdt. Snijd de kaas in dunne, kleine plakjes (ongeveer 2 x 3 centimeter en 0,5 centimeter dik). Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout.
Haal de schil van de rode ui en snijd ze in parten. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd de grote paddenstoelen in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de fijngehakte rozemarijn tot ze rondom bruin gebakken zijn. Breng op smaak met peper en zout en neem ze uit de pan. Laat ze op een een stukje keukenpapier uitlekken. Bak daarna de partjes rode ui in de koekenpan, verhit daarvoor eventueel wat extra olijfolie in de koekenpan.
Bestrijk elk deegrondje met 2 theelepels crème fraîche. Leg de rode ui en paddenstoelen erop, leg de plakjes kaas erbij. Knip de druiven in 4 mini-trosjes en verdeel ze over de deegrondjes.
Klop het ei los in een kommetje. Vouw de randjes van het deeg naar binnen en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Strooi het maanzaad over de randjes en bak de hartige taartjes 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in