3 kleuren chocolademousse

3 kleuren chocolademousse

Als er iets is dat nooit uit de mode raakt dan is het wel chocolademousse. Je hebt van die toetjes die je tijdelijk overal ziet, maar die je daarna nergens meer op de kaart aantreft. Bij chocolademousse is dat anders. Het blijft steevast op het menu staan. Vaak wel met een twist of als onderdeel van een groter dessert. Maar het blijft! Vandaag maak ik een 3 kleuren chocolademousse. Niet nieuw, maar nog wel steeds lekker. Ik maak een witte chocolademousse, een mousse van melkchocolade en mijn favoriet een pure chocolademousse. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar.

Nu zijn er verschillende manieren waarop je een luchtige chocolade mousse kunt maken. In dit recept maak ik de chocolademousse extra luchtig door de toevoeging van geklopt eiwit. Nu hoef je niet bang te zijn voor rauwe eiwitten, want tegenwoordig kan je in de meeste supermarkten ook gepasteuriseerd eiwit kopen (bijv van het merk Two Chicks). Dat is veilig, ook voor zwangere vrouwen, kinderen en oudere mensen. Fijn.

Het maken is verder niet heel ingewikkeld. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig. Voor wat extra frisheid zou je er bijvoorbeeld wat rood fruit compote bij kunnen serveren. Het is namelijk best een machtig toetje. Maak de porties dan ook vooral niet te groot.
3 kleuren chocolademousse 3 kleuren chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen
375 ml slagroom
90 gr eiwit (dat zijn er 3)
75 gr pure chocolade + extra om te garneren
100 gr melk chocolade
125 gr witte chocolade

Zo maak je het
Verhit de slagroom in een steelpan, totdat het net tegen de kook aan zit.

Hak de 3 soorten chocolade grof en verdeel ze over  3 verschillende bakjes. Hoe hoger het cacaopercentage des te steviger de mousse wordt. Vandaar ook de verschillende verhoudingen.  In dit recept heb ik pure chocolade met 58% cacao gebruikt.

Verdeel de hete slagroom over de 3 schaaltjes. Laat het een minuutje staan en roer dan net zolang totdat alle chocolade gesmolten is.

Laat de pure- melk- en witte chocoladeroom een uur afkoelen in de koelkast.

Klop de bakjes chocoladeroom afzonderlijk van elkaar op met een mixer. Het moet net zo stijf als slagroom worden.

Klop de eiwitten tot stijve pieken in een schone en vetvrije kom. De eiwitten zorgen voor een extra luchtige chocolademousse.

Verdeel het eiwit over de 3 soorten chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.

Neem 4 glaasjes en verdeel de 3 kleuren chocolademousse om en om over de bakjes. Ik begin met puur en eindig met de witte chocolademousse. Garneer de 3 kleuren chocolademousse met nog wat gehakte pure chocolade.

Laat de chocolademousse minimaal 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

3 kleuren chocolademousse 3 kleuren chocolademousse

3 kleuren chocolademousse

 

BewarenBewaren

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (120 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Chocolade Kerst Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in