3 kleuren chocolademousse

3 kleuren chocolademousse

Als er iets is dat nooit uit de mode raakt dan is het wel chocolademousse. Je hebt van die toetjes die je tijdelijk overal ziet, maar die je daarna nergens meer op de kaart aantreft. Bij chocolademousse is dat anders. Het blijft steevast op het menu staan. Vaak wel met een twist of als onderdeel van een groter dessert. Maar het blijft! Net als deze 3 kleuren chocolademousse. Niet nieuw, maar nog wel steeds lekker. We maken een witte chocolademousse, een mousse van melkchocolade en onze favoriet: een pure chocolademousse. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar.

Luchtige chocolademousse

Nu zijn er verschillende manieren waarop je een luchtige chocolade mousse kunt maken. In dit recept maken we de chocolademousse extra luchtig door de toevoeging van geklopt eiwit. Nu hoef je niet bang te zijn voor rauwe eiwitten, want tegenwoordig kan je in de meeste supermarkten ook gepasteuriseerd eiwit kopen (bijv van het merk Two Chicks). Dat is veilig, ook voor zwangere vrouwen, kinderen en oudere mensen. Fijn.

Het maken is verder niet heel ingewikkeld. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig. Voor wat extra frisheid zou je er bijvoorbeeld wat rood fruit compote bij kunnen serveren. Het is namelijk best een machtig toetje. Maak de porties dan ook vooral niet te groot.

3 kleuren chocolademousse
3 kleuren chocolademousse

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 375 ml slagroom
  • 90 gr eiwit (dat zijn er 3)
  • 75 gr pure chocolade (+ extra voor de garnering)
  • 100 gr melkchocolade
  • 125 gr witte chocolade
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verhit de slagroom in een steelpan, totdat het net tegen de kook aan zit.

  2. Hak de 3 soorten chocolade grof en verdeel ze over  3 verschillende bakjes. Hoe hoger het cacaopercentage des te steviger de mousse wordt. Vandaar ook de verschillende verhoudingen.  In dit recept gebruiken we pure chocolade met 58% cacao.

  3. Verdeel de hete slagroom over de 3 schaaltjes. Laat het een minuutje staan en roer dan net zolang totdat alle chocolade gesmolten is.

  4. Laat de pure- melk- en witte chocoladeroom een uur afkoelen in de koelkast.

  5. Klop de bakjes chocoladeroom afzonderlijk van elkaar op met een mixer. Het moet net zo stijf als slagroom worden.

  6. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een schone en vetvrije kom. De eiwitten zorgen voor een extra luchtige chocolademousse.

  7. Verdeel het eiwit over de 3 soorten chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.

  8. Neem 4 glaasjes en verdeel de 3 kleuren chocolademousse om en om over de bakjes. Wij beginnen met puur en eindigen met de witte chocolademousse. Garneer de 3 kleuren chocolademousse met nog wat gehakte pure chocolade.

  9. Laat de chocolademousse minimaal 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

3 kleuren chocolademousse
3 kleuren chocolademousse

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (40 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in