3 kleuren chocolademousse
Als er iets is dat nooit uit de mode raakt dan is het wel chocolademousse. Je hebt van die toetjes die je tijdelijk overal ziet, maar die je daarna nergens meer op de kaart aantreft. Bij chocolademousse is dat anders. Het blijft steevast op het menu staan. Vaak wel met een twist of als onderdeel van een groter dessert. Maar het blijft! Net als deze 3 kleuren chocolademousse. Niet nieuw, maar nog wel steeds lekker. We maken een witte chocolademousse, een mousse van melkchocolade en onze favoriet: een pure chocolademousse. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar.
Luchtige chocolademousse
Nu zijn er verschillende manieren waarop je een luchtige chocolade mousse kunt maken. In dit recept maken we de chocolademousse extra luchtig door de toevoeging van geklopt eiwit. Nu hoef je niet bang te zijn voor rauwe eiwitten, want tegenwoordig kan je in de meeste supermarkten ook gepasteuriseerd eiwit kopen (bijv van het merk Two Chicks). Dat is veilig, ook voor zwangere vrouwen, kinderen en oudere mensen. Fijn.
Het maken is verder niet heel ingewikkeld. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig. Voor wat extra frisheid zou je er bijvoorbeeld wat rood fruit compote bij kunnen serveren. Het is namelijk best een machtig toetje. Maak de porties dan ook vooral niet te groot.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 375 ml slagroom
- 90 gr eiwit (dat zijn er 3)
- 75 gr pure chocolade (+ extra voor de garnering)
- 100 gr melkchocolade
- 125 gr witte chocolade
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verhit de slagroom in een steelpan, totdat het net tegen de kook aan zit.
Hak de 3 soorten chocolade grof en verdeel ze over 3 verschillende bakjes. Hoe hoger het cacaopercentage des te steviger de mousse wordt. Vandaar ook de verschillende verhoudingen. In dit recept gebruiken we pure chocolade met 58% cacao.
Verdeel de hete slagroom over de 3 schaaltjes. Laat het een minuutje staan en roer dan net zolang totdat alle chocolade gesmolten is.
Laat de pure- melk- en witte chocoladeroom een uur afkoelen in de koelkast.
Klop de bakjes chocoladeroom afzonderlijk van elkaar op met een mixer. Het moet net zo stijf als slagroom worden.
Klop de eiwitten tot stijve pieken in een schone en vetvrije kom. De eiwitten zorgen voor een extra luchtige chocolademousse.
Verdeel het eiwit over de 3 soorten chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.
Neem 4 glaasjes en verdeel de 3 kleuren chocolademousse om en om over de bakjes. Wij beginnen met puur en eindigen met de witte chocolademousse. Garneer de 3 kleuren chocolademousse met nog wat gehakte pure chocolade.
Laat de chocolademousse minimaal 3 uurtjes opstijven in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in