Franse uiensoep
Ohh, je kunt ons echt wakker maken voor een stevige Franse uiensoep. Uiteraard mét een grote kaascrouton! Het geheim van een goede uiensoep? De uien heel langzaam en lang bakken, zodat ze heerlijk gaan karameliseren. Dus even wat geduld hebben, maar geloof ons, deze soep is het meer dan waard.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 600 gr uien
- 1 teen knoflook (gehakt)
- 2 el bloem
- 1 ltr bouillon (bijv. rundvlees)
- 2 tl tijm
- Peper en zout
- 30 gr boter
Kaascrouton
- Stokbrood
- Geraspte belegen kaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
Verhit de boter in een pan met dikke bodem (bijv. deze). Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten. Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.
De kaascrouton maken
Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.
Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de Franse uiensoep. Dat is het lekkerst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in