uiensoep maken

Franse uiensoep

Ohh, je kunt ons echt wakker maken voor een stevige Franse uiensoep. Uiteraard mét een grote kaascrouton! Het geheim van een goede uiensoep? De uien heel langzaam en lang bakken, zodat ze heerlijk gaan karameliseren. Dus even wat geduld hebben, maar geloof ons, deze soep is het meer dan waard.

uien
uiensoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 600 gr uien
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • 2 el bloem
  • 1 ltr bouillon (bijv. rundvlees)
  • 2 tl tijm
  • Peper en zout
  • 30 gr boter

Kaascrouton

  • Stokbrood
  • Geraspte belegen kaas
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).

  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem (bijv. deze). Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten. Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.

  3. De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.

  4. Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.

  5. Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.

  6. Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.

De kaascrouton maken

  1. Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.

  2. Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.

  3. Leg de kaascrouton in de Franse uiensoep. Dat is het lekkerst.

franse uiensoep
uiensoep recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (268 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in