Champagne trifle

Trifle met vanilleroom

Als dat geen feest is aan tafel! Deze trifle met vanilleroom is heel gemakkelijk om te maken. Het onderste deel is een champagne jelly. Om deze te maken los je suiker en water op in een steelpannetje en laat je de gelatine er in oplossen. Daar roer je voorzichtig de champagne door. Schenk in een trifle schaal en leg het verse fruit er in. Laat de jelly in 4-5 uur opstijven, maar een nacht in de koelkast is nog beter.

Engelse trifle

Maak daarna laagjes van blokjes cake, romige ricotta slagroom, vers fruit en lekker veel geraspte witte chocolade. Je kunt de cake kant-en-klaar kopen of maak van tevoren ons basisrecept voor cake. Wil je geen alcohol gebruiken in je champagne trifle? Gebruik dan bruisend water met een fruitsmaak (bijvoorbeeld framboos of bessen).

Champagne trifle
Champagne trifle
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4-6 pers.

  • 350 ml champagne, prosecco of bruisend water met fruitsmaakje
  • 350 gr cake
  • 50 gr rode bessen
  • 50 gr bramen
  • 75 gr aardbeien
  • 75 gr blauwe bessen
  • 200 g ricotta
  • 200 g vanillekwark
  • 4 blaadjes gelatine
  • 75 gr suiker
  • 50 gr witte chocolade
  • grote glazen schaal of vaas
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Week de gelatineblaadjes 15 minuten in een kom met koud water. Doe de suiker en 120 milliliter water in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, laat de suiker in 2-3 minuten oplossen. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de hete suikersiroop tot de gelatine blaadjes zijn opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Maak het fruit schoon, snijd grote aardbeien door midden. Verdeel de helft van het fruit over de bodem van de trifle schaal.

  3. Meng de champagne door de suikersiroop en schenk over het fruit. Laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven.

  4. Snijd de cake in blokken van 2 x 2 centimeter. Klop in een mengkom de ricotta en vanillekwark tot een gladde en romige crème.

  5. Verdeel de blokken cake over de opgesteven champagne jelly, schep de ricotta vanilleroom er op, versier met de rest van het fruit en rasp er royaal witte chocolade over.

Champagne trifle
Champagne trifle

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in