
Trifle met vanilleroom
Als dat geen feest is aan tafel! Deze trifle met vanilleroom is heel gemakkelijk om te maken. Het onderste deel is een champagne jelly. Om deze te maken los je suiker en water op in een steelpannetje en laat je de gelatine er in oplossen. Daar roer je voorzichtig de champagne door. Schenk in een trifle schaal en leg het verse fruit er in. Laat de jelly in 4-5 uur opstijven, maar een nacht in de koelkast is nog beter.
Engelse trifle
Maak daarna laagjes van blokjes cake, romige ricotta slagroom, vers fruit en lekker veel geraspte witte chocolade. Je kunt de cake kant-en-klaar kopen of maak van tevoren ons basisrecept voor cake. Wil je geen alcohol gebruiken in je champagne trifle? Gebruik dan bruisend water met een fruitsmaak (bijvoorbeeld framboos of bessen).



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4-6 pers.
- 350 ml champagne, prosecco of bruisend water met fruitsmaakje
- 350 gr cake
- 50 gr rode bessen
- 50 gr bramen
- 75 gr aardbeien
- 75 gr blauwe bessen
- 200 g ricotta
- 200 g vanillekwark
- 4 blaadjes gelatine
- 75 gr suiker
- 50 gr witte chocolade
- grote glazen schaal of vaas
Week de gelatineblaadjes 15 minuten in een kom met koud water. Doe de suiker en 120 milliliter water in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, laat de suiker in 2-3 minuten oplossen. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de hete suikersiroop tot de gelatine blaadjes zijn opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak het fruit schoon, snijd grote aardbeien door midden. Verdeel de helft van het fruit over de bodem van de trifle schaal.
Meng de champagne door de suikersiroop en schenk over het fruit. Laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven.
Snijd de cake in blokken van 2 x 2 centimeter. Klop in een mengkom de ricotta en vanillekwark tot een gladde en romige crème.
Verdeel de blokken cake over de opgesteven champagne jelly, schep de ricotta vanilleroom er op, versier met de rest van het fruit en rasp er royaal witte chocolade over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan