zalm met kruidenkorst

Zalm met kruiden

Eén van de makkelijkste manieren om zalm te bereiden is in de oven. Vis bereiden lijkt ingewikkeld, maar het is juist heel eenvoudig. Neem nu deze hele zalm met kruiden. Het is nog geen 5 minuten aan voorbereiding en dan gaat hij zo de oven in. Een kwartiertje later haal je hem eruit en kan je aan tafel. Onze tip, bak hem niet té gaar, als de vlokken makkelijk loslaten is hij perfect. Ideaal ook voor het kerstdiner, want zo hoef je niet urenlang in de keuken te staan. Deze zalm heeft een lekker krokant korstje, dat we maken van panko, knoflook, verse basilicum en Grana Padano. Deze Italiaanse smaken zijn heerlijk in combinatie met de zalm. Serveer er gebakken aardappeltjes en een Italiaanse salade bij en je hebt een heerlijk kerstdiner.

Eén van de makkelijkste manieren om zalm te bereiden is in de oven. Vis bereiden lijkt ingewikkeld, maar het is juist heel eenvoudig.

Pauline

Italiaanse smaken

Basilicum, knoflook en Grana Padano zijn typische Italiaanse smaken. Grana Padano is een harde Italiaanse kaas. Wist je dat het alleen maar gemaakt wordt in specifieke regio’s in Italië? Namelijk in de Pianura Padana regio, het gebied rondom de rivier Po in Noord Italië. Het wordt gemaakt van gedeeltelijk afgeroomde rauwe melk, enkel van koeien uit deze regio. De kaas wordt minimaal 9 tot meer dan 20 maanden gerijpt. Dit zorgt voor de heerlijke smaak en de kaas is ook nog lactosevrij. Je kunt Grana Padano in heel veel gerechten verwerken, over de pasta, in een pesto of zoals we nu gedaan hebben bij vis. Maar het is ook lekker op een borrelplankje. Je kunt de kaas het beste bewaren in de koelkast (4 graden Celsius) en zorg ervoor dat je het niet direct naast andere sterke kazen plaatst. Om uitdroging te voorkomen kun je de kaas het beste verpakken in een diepvrieszakje.

ingredient grana padano
zalm met kruidenkorst
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo verse zalm (aan één stuk)
  • 2 teentjes knoflook
  • Rasp van 1 citroen (bio)
  • 25 gr panko (grof broodkruim)
  • 50 gr Grana Padano
  • 30 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 takje rozemarijn
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep hem droog met een keukenpapiertje en bestrooi met peper en zout.

  3. Mix de panko, met de knoflook, basilicum, rozemarijn (alleen de blaadjes), de citroenrasp, Grana Padano en roomboter kort in het hakmolentje van je staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenmix over de zalm en druk het een beetje aan.

  4. Bak de zalm in 15 tot 17 minuten af in de voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de dikte van je zalm. De zalm mag best nog een beetje rosé zijn. Serveer met partjes citroen.

zalm in de oven
zalm kerstrecept

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (133 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Zalm Italiaanse recepten Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Pasen Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in