bietensalade met halloumi-

Rauwe Bietensalade met halloumi

Ik kan prima het hele jaar door salades eten. Echt! Maar, er is wel één maar, er moet een warm of lauwwarm element in zitten. Dat is mijn persoonlijke regel als het om herfst en wintersalades gaat. Daarom fleurde ik deze rauwe bietensalade (ja rauwe bieten zijn te gek) op met gegrilde halloumi. Zonder de halloumi zou het gewoon rauwkost zijn. Ook niets mis mee, tenminste als onderdeel van een maaltijd. Om daar nu een hele bak van leeg te eten vind ik toch wat saai.  Maar mét de kaas is het allesbehalve saai.

10

Video: Broodje Avocado Hüttenkäse en gerookte zalm

Sponsored. Yes ik heb een extra video voor jullie. Onlangs heb ik opnames gehad voor een TV campagne van Hüttenkäse. Heb jij mij al gespot op 24 Kitchen? Ik heb al heel veel leuke reacties gekregen. Zo leuk! En ik heb zelf natuurlijk ook even de zender aangezet om mijzelf te spotten. Best bijzonder eigenlijk. En natuurlijk wil ik de recepten ook graag met jullie delen. Ik ben dol op Hüttenkäse, het is een verantwoord broodbeleg. En je kunt het met heel veel ingrediënten combineren. Fijn!

4
Antwerpen

Foodie in Antwerpen

Laatst was ik spontaan een weekendje in Antwerpen met mijn vriend. Ik vind Antwerpen echt een leuke stad en ga er ieder jaar wel een keer heen. Antwerpen is echt een bourgondische stad. Deze stad ademt food. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet lekker eten. Van chocolatiers tot aan patissiers en van traiteurs tot aan de lekkerste deli’s. Iedere zondag is er Vogelenmarkt bij het Theaterplein. Dit is een hele leuke markt om overheen te struinen. Om elf uur ’s ochtends wordt hier al champagne gedronken en oesters gegeten. Dit zorgt voor een supergezellige sfeer.

14
warme appelbollen

Kidsproof: Warme Appelbollen

Voor warme appelbollen mag je mij ’s nachts wakker maken. Echt ik vind dat zo lekker. Knapperig bladerdeeg met een sappige warme appel erin. Heerlijk! Ik ben sowieso dol op warm fruit, als kind al. En daarom heb ik er een kidsproof recept van gemaakt. Want dit is niet alleen een recept wat ieder kind lekker vind, maar des te leuker is het om dit samen met je kleine te maken. Als klein meisje en ook als groot meisje zou ik er enthousiast van worden. Ik gebruik tegenwoordig altijd vers bladerdeeg, je vindt dit in het koelvak van de meeste supermarkten. Echt een uitkomst!

13

Video: Pompoensoep

In de video van vandaag maak ik pompoensoep. Ik wil jullie laten zien hoe makkelijk het is om soep te maken. Echt waar! Het is zonde dat hiervoor nog heel vaak pakjes en zakjes opengetrokken worden. Dat is helemaal niet nodig. In principe kan je bijna van alle groentesoorten soep maken. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer om het glad te pureren. That’s it.

9
Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Dit recept voor gevulde speculaas stond al heel lang op mijn ‘to-bake’ lijstje. Soms heb je van die dingen waarvan het je leuk lijkt om het eens helemaal zelf te maken. Dat had ik met dit recept. Ik ben dol op speculaas en helemaal de gevulde variant. Ik vind het wel belangrijk dat de spijs gemaakt is van echte amandelen. Dit is veel smaakvoller dan de neppe spijs die vaak verkocht wordt.

13
diary ikea

De winnaar van de #IKEAfoodchallenge is…

Sponsored. De IKEA Food Challenge is voorbij. De gelukkige winnaar is bekend. Zijn of haar recept zal vanaf begin januari op de menukaart van alle IKEA vestigingen in het land staan. Wat was het een feest om te mogen jureren tijdens deze challenge. Wie de gelukkige winnaar is lees je verderop, eerst blik ik terug op de afgelopen weken. Samen met Robert Kranenborg en Klaartje (Elle Eten) ging ik heel Nederland door, op zoek naar het beste gerecht. Dat was nog niet eenvoudig. De eerste selectie van 13 gerechten is door IKEA zelf gemaakt. Daarna was het aan ons (de jury) én aan jullie om te bepalen welk gerecht aan de menukaart toegevoegd moest worden.

7