Ingredienten granaatappel

10 tips voor gezonder eten

Gezonder eten willen we allemaal wel. Ik heb dit lijstje bewust niet begin januari geplaatst (als iedereen weer met zijn of haar goede voornemens begint). Gezond eten moet een way of life worden. Nu ben ik echt niet het prototype gezond. Ik sport niet. Ik hou van ijs, bitterballen en frieten met mayo. En mijn gewicht is niet ideaal. Maar toch heb ik mede door de Voedselzandloper mijn eetpatroon en vooral mijn mindset in de loop der jaren aangepast.

Lees meer
21
spelt pannenkoeken

Speltpannenkoeken met blauwe bessen

Ik ben nog steeds dol op pannenkoeken, maar de verslaving is wel een beetje over. Ongeveer een half jaar geleden at ik gerust 4 keer per week pannenkoeken. Meestal wel verantwoorde versies zoals boekweit – of speltpannenkoeken. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Die fase is weer voorbij. Mijn leven typeert zich door eetfases. Momenteel is er een havermout met appel en kaneelfase aan de gang. Oh en een grillworst fase, ik kan daar niet vanaf blijven.

Lees meer
8
Tortilla wraps

Video: DIY tortilla wraps van spelt

Zelf tortilla wraps maken is helemaal niet ingewikkeld. In deze DIY laat ik jullie zien hoe je heel easy zelf tortilla wraps van speltbloem maakt. Eerlijk is eerlijk, ik koop tortilla wraps ook nog regelmatig in de supermarkt, maar de zelfgemaakte tortilla’s zijn toch het lekkerst. Ze zijn veel smaakvoller dan de tortilla wraps uit de supermarkt. En zoals ik al zei, het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt het deeg eventueel van tevoren al maken.

Lees meer
11
frambozen cheesecake

Weekendbites: Valentijn frambozen cheesecake

Love is in the air…Volgende week zondag is het Valentijnsdag. Met deze frambozen cheesecake scoor je zeker punten bij je lover. Dat beloof ik! Ik vond het wel weer eens tijd om een lekker zoet recept te maken voor jullie. En om het helemaal zoetsappig te maken, ging ik helemaal los met roze sprinkles. Zo ziet het er extra romantisch uit. Ik ben zelf best romantisch aangelegd. Voor mij hoeft dat alleen niet specifiek op Valentijnsdag. Af en toe en overwacht iets liefs doen vind ik stiekem veel leuker. Hoe is dat bij jou? Ben jij een sucker voor romantiek of eerder een nuchter persoon?

Lees meer
13
Donna Hay

Review: The New Easy Donna Hay

We lovvvvveee Donna Hay! Als echte fangirl mag een review van haar nieuwste boek ‘The new easy’ dan ook niet ontbreken op het blog. Donna Hay is Pauline’s grootste inspiratiebron. En inmiddels ook die van mij. Het werkt aanstekelijk denk ik. En het is ook niet zo gek, want Donna weet mij iedere keer weer te verrassen en te inspireren. Haar kookboeken zijn de mooiste, vind ik dan he? en mogen eigenlijk niet ontbreken in je kookboekenstash. De stijl van Donna Hay is herkenbaar. Mooie lichte foto’s, de meest lekkere gerechten en zoete baksels en bovenal niet te ingewikkeld. En dat laatste, daar draait het nou net om in het nieuwe boek ‘The new easy‘.

Lees meer
12
zoete aardappel gnocchi

Zoete aardappel gnocchi

Het was alweer lang geleden dat ik zelf gnocchi heb gemaakt. Yep ook ik ga vaak voor de kant en klare versie. Niets mis mee. Maar nu had ik zin om zoete aardappel gnocchi te maken. En die is nog nergens te koop. Nu moet je niet denken dat dit perse veel gezonder is. Want er gaat nog steeds een hele bups bloem in. Misschien kan het ook wel met boekweitmeel, maar dat heb ik niet geprobeerd. Lekker is het wel. Zelf gnocchi maken is niet moeilijk, maar het kost wel even wat tijd en geduld. Het mengsel van aardappelpuree en bloem is vrij plakkerig dus een portie geduld is wel nodig.

Lees meer
5