brownies met cheesecake

Birthday Brownies met cheesecake topping

Happy Birthday to me! Ik ben jarig, 34 alweer (au!) en daarom trakteer ik op brownies met cheesecake topping. Het perfecte recept voor mensen die nooit kunnen kiezen, zoals ik! De onderkant is een superlekkere fudgy chocoladebrownie en bovenop zit een frisse cheesecaketopping met frambozen. Delish! Ik was alleen een dingetje vergeten.. een cruciaal dingetje, ik was vergeten om bakpapier in de vorm te doen. Maar gelukkig kwam hij er heelhuids uit. Pfew, meevallertje! Alhoewel ik deze zelfs in gebroken stukken op zou eten hoor, daar niet van.

23
Iittala servies

Mix & Match je servies + Win

Sponsored. Ik ben dol op alles wat uit Scandinavië komt! Ze hebben daar een enorm goed gevoel voor design. Ik draag kleding van Scandinavische merken, heb mijn haar net zo blond als de dames uit het hoge noorden en ook in huis ontbreekt het niet aan Scandinavisch design. In Scandinavië geldt duidelijk het less is more principe. Simpele vormen, koele kleuren en niet teveel tierelantijnen, ik hou ervan. Iittala is ook zo’n fijn merk uit Finland. Het heeft een hoog “hebben” gehalte.  Het fijne van Iittala is dat je alles los kunt kopen. Ieder bordje, kommetje, schaaltje en mokje kan je per stuk kopen. En zo kan je dus met een paar aankopen je basisservies uitbreiden en je tafel een hele nieuwe look geven.

6
kerrierijst

Fast & Fresh: Snelle kerrierijst met kip

I love kip kerrie! Als kind was dit by far mijn lievelingseten. Als we uit eten gingen, wilde ik dit eten. En ik vind het nog steeds lekker. Meestal maak ik het op deze manier. Maar als ik weinig tijd heb, maak ik onderstaand recept voor snelle kerrierijst. Ook handig als je alleen eet, want dit is echt een Fast & Freshje. En je kunt het makkelijk in kleine porties maken.

14
carpaccio

Carpaccio met basilicummayonaise

Dat ik mijn inspiratie overal vandaan haal, blijkt wel uit dit recept. Deze carpaccio met basilicum-mayonaise at ik onlangs bij Zest op Curaçao. Ik noteerde het ideetje keurig in mijn telefoon, zo gaat dat bij mij, zodat ik het niet zou vergeten. Mensen vragen mij vaak of mijn inspiratie nooit op is en het antwoord daarop is “Nee”. Mijn “to cook” lijstje in mijn telefoon wordt alleen maar langer. Ik heb ook nog een apart “to bake” lijstje en daar staan inmiddels ook wel meer dan 20 dingen op die ik nog een keer wil maken.

12
optimel puur 4

25 food vragen aan Annika

Zoals jullie weten heb ik vorig jaar een 25 food vragen aan serie gehad op mijn blog! Alleen mijn bloedeigen zus en partner in crime had de vragen nog niet beantwoord. En dat kan natuurlijk niet, als co-creator op Uit Pauline’s Keuken! Ik ben heel blij met haar bijdrage aan mijn blog. Het leuke is dat we ook echt dezelfde mening hebben en daarom vertrouw ik haar “mijn pen” wel toe. Dus de hoogste tijd om meer over haar te weten te komen. Hier komen haar antwoorden op 25 food vragen tag. Kan je merken dat we zussen zijn?

2
nice fruitijsjes

Kidsproof: 10 tips om zelf popsicles te maken

Ik volgde onlangs een superleuke  ijsjes-workshop bij Beter en Leuk van NICE Fruitijsjes. Eigenaressen Nina en Elisabeth zijn dé popsicle queens van Nederland. Nina zocht al jaren naar betere ijsjes voor haarzelf en haar kinderen. Omdat ze die niet kon vinden in Nederland besloot ze er zelf mee aan de slag te gaan. Smaken combineren, proeven, blenden en invriezen en nog eens proeven, gewoon vanuit haar eigen keuken. Nina besloot al snel dat ze dit niet alleen kon doen en daar was vriendin Elisabeth, ook zij was meteen hooked.popsicles maken

5