kokostaart met limoen

Kokostaart met limoen

Ik (en Annika trouwens ook) ben verslaafd aan kokos. Die kokostaart moest er dus echt een keer van komen. En nu is het moment. Het is een No Bake versie, dus supermakkelijk om te maken. Deze taart is misschien wel de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb. Hij is lekker fris, daar hou ik van. Dit komt door de limoen en de kokosyoghurt die ik gebruikt heb. De kokosyoghurt is van Abbot Kinney’s en dit vind ik persoonlijk een hele fijne. Je kunt het kopen bij AH to go en sommige bio winkels. En nee ik word hier niet voor betaald, ik ben gewoon fan.

Lees meer
12
wraps

Video: 3 x makkelijke wraps

Wraps zijn multifunctioneel. In deze video laat ik drie makkelijke wraps zien die je als lunch, tussendoortje of als borrelhapje kunt eten. Je ziet wraps natuurlijk vaak terug in de Mexicaanse keuken. Zo kun je er deze overheerlijke fajita’s mee maken. Maar je kunt de wraps ook koud eten. Dan is het perfect als lunchmaaltijd of als tussendoortje. In de video laat ik drie variaties van makkelijke wraps zien. Het is supersimpel om te maken en zo klaar. Easy does it! Deze makkelijke wraps kun je ook meenemen voor on the go. Naar kantoor of als je een dagje op pad gaat, of als je gaat picknicken. En je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Ik maakte ze nu met carpaccio, aubergine en zalm. Maar eigenlijk kun je alles erop doen wat je lekker vind.

Lees meer
4
Caprese empanada's-11-11

Weekendbites: Caprese empanadas

Dit recept voor empanadas heeft een Italiaanse twist. Ik heb ze gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum en ik noem ze daarom Caprese empanadas. Alles wat normaal gesproken in een caprese salade gaat, zit nu in de empanada. Normaal gesproken worden empanadas gevuld met gehakt, ook heel lekker hoor. Maar ik vind het altijd leuk om te variëren en zo kwam ik op deze Italiaanse versie. Deze empanadas kun je heel goed als borrelhapje serveren, maar ze doen het ook goed op feestjes. Je zou het zelfs mee kunnen nemen naar een picknick, want deze empanadas kun je prima koud eten. Je kunt er eventueel nog een sausje bij serveren. Ik zou dan voor een pesto saus gaan, dat past goed bij de caprese vulling. Maar zonder sausje zijn ze eigenlijk ook heel erg lekker.

Lees meer
11
Review pizzasteen

Review: Pizzasteen

Vorig jaar heb ik de Weber barbecue voor jullie getest. Ik had daarbij ook een pizzasteen ontvangen. En velen van jullie hadden verzocht om een review van de pizzasteen. Helaas was het er afgelopen zomer niet meer van gekomen, maar ik hou me aan mijn woord. Dus toen het laatst eindelijk lekker weer was in Nederland, toverde ik meteen de pizzasteen tevoorschijn. Ik was zelf ook wel heel erg benieuwd hoe de pizzasteen zou bevallen. Zal een pizza op de barbecue net zo lekker worden als in een steenoven? In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de pizzasteen.

Lees meer
12
hamburger recept

Fresh & Easy: TEX-MEX burger

Op Koningsdag eet je tompoucen en burgers. Althans ik wel! Daarom deel ik vandaag een fijne Tex-Mex burger met jullie. Heel makkelijk om te maken en vooral heel lekker. Vroeger stond ik altijd op de vrijmarkt (zelfs 5 jaar geleden nog), met een kleedje vol spullen dat ik verzameld had. Dat vond ik fantastisch. En stiekem vind ik dat nog steeds leuk. Van mijn verdiende centjes kocht ik dan altijd wat lekkers. Meestal zo’n kleffe hamburger met lekker veel uien en curry en mayo. Op een wit kadetje. Nostalgie. Ook at ik steevast een oranje tompouce. Ik ben zelfs een keer zwaar teleurgesteld geweest omdat alle tompoucen uitverkocht waren. Dat was stiekem 2 jaar geleden..

Lees meer
7
salade met bietjes en grapefruit-4

Salade met bietjes en grapefruit

Ik houd van grapefruit, bitter en fris tegelijk. Het is ook erg lekker in deze salade met bietjes. Helaas kan ik niet zo goed tegen citrusvruchten. Dit klinkt misschien heel raar, maar ik krijg er migraine van. Daar kwam ik achter toen ik in een sinaasappelfase zat (je weet mijn leven gaat in eetfases). Iedere dag at ik er één en de ene na de andere migraine volgde zich op. Zo irritant. En dat terwijl ik er juist zo dol op ben.

Lees meer
4