bbq spiesen met gehaktballetjes

Kidsproof: BBQ spiezen met gehaktballetjes

En hebben jullie hem al aangehad? Ik heb het natuurlijk over de barbecue. Zodra de zon zich ook maar even laat zien, krijg ik meteen zin om te barbecuen. De fik erin! De geur van houtskool en geroosterd vlees, I love it! En het is ook super leuk om met kids te doen natuurlijk. Daarom vandaag een kidsproof barbecue receptje, spiezen met gehaktballetjes. Geloof mij, die gaan in de smaak vallen.  En het is heel makkelijk, echt waar!

3

Video: Oranje Hema Tompouce

Ineens is het al eind april en is “de dag die je wist dat zou komen” daar: Kingsday! Ik hou persoonlijk helemaal niet van Koningsdag. Jaren geleden stond ik in alle vroegte op de vlooienmarkt, dat vond ik tof, maar mijn compagnon Annika gaat tegenwoordig liever feesten in Amsterdam. Net als Maurits trouwens, die zit ergens op een boot. Maar ik hou niet zo van heel veel drukte en ik hou ook niet zo van heel veel dronken mensen bij elkaar. Dus ik ga maandag met mijn moeder naar het tuincentrum, I know heel erg rock ‘n roll.

18
pulled pork maken

Pulled Pork uit de oven

Pulled Pork was de barbecue-hit van 2014! En volgens mij gaan we daar in 2015 lekker mee door. Op ieder festival kan je wel zo’n lekker broodje scoren met supermals varkensvlees, gedrenkt in barbecuesaus. Smokey Goodness is the king van de Pulled Pork op de festivals. I love it! Nou ben ik alleen nog niet zo’n ster in barbecuen. Ja ik kan best een kippetje roosteren of een hamburger of lekker spiesje bereiden. Maar Pulled Pork van de barbecue is toch wel een “mountain high” voor mij. Dit moet namelijk langzaam gebeuren, trek er gerust een hele middag voor uit. En dan is het belangrijk dat je de temperatuur van de barbecue goed weet te beheersen. En omdat het daar nou juist aan schort bij mij, besloot ik mijn pulled pork in de oven te maken.

14
optimel puur 4

Een dagje relaxen op het strand met Annika

Sponsored. Zoals jullie weten helpt mijn zus Annika mij enorm met mijn blog. Ze schrijft hele leuk artikelen, is inmiddels benoemd tot hotspot expert en zij zorgt ervoor dat ik ook echt kan ontspannen op vakantie. Gaat er iets mis, dan lost Annika het wel op. En zo kon ik dus met een gerust hart smoothies drinken op Curaçao, zonder mij druk te maken om blogzaken. Annika is voor mij heel waardevol, in de eerste plaats natuurlijk als zus, als vriendin, maar zeker ook als blogpartner. Daarom wilde ik haar verrassen met een relaxdagje op het strand.

4
The green kitchen travels

Review Green Kitchen Travels

The Green Kitchen Travels is de opvolger van The Green Kitchen.  De auteurs, David Frenkiel en Luise Vindahl, al bekend van hun blog Green Kitchen Stories hebben met hun dochter Elsa een wereldreis gemaakt. Om de herinneringen van de reizen levend te houden, koken ze eenmaal thuis de gerechten die ze tijdens het reizen hebben gegeten. Zo ontstond het idee voor The Green Kitchen Travels.

6
quinotto met groene asperges

Fast & Fresh Quinotto met groene asperges

Heb jij wel eens risotto van quinoa gegeten? Ik kan het je aanraden het is super lekker en super snel klaar. Een echt Fast & Freshje dus. Ideaal voor de woensdag. Ik maakte deze quinotto met groene asperges en geitenkaas. Groen dus en geen wit! Iedereen heeft het altijd over het witte goud en de eerste asperges van het jaar worden altijd feestelijk onthaald. Nou mensen doe mij die groene maar, ik vind ze veel smaakvoller en ook veelzijdiger in gebruik. Je kunt ze koken, bakken, grillen, roosteren en zelfs rauw eten. Echt waar.  Nog een pluspuntje je hoeft ze niet te schillen. En kijk, daar hou ik van.

12