Menu
zoetzure-komkommer-6503.jpg

Zoetzure komkommer

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoetzure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoetzure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat. Ik heb mijn zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje aan toe te voegen. Ook heb ik de dressing kort aan de kook gebracht, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.  Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. PS ik heb ook nog een tip voor een supersnelle methode, voeg een lepel sushi azijn toe aan je komkommer. Dan heb je meteen de zoetzure smaak te pakken.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 0,5 rode peper
  • 50 ml azijn
  • 1 el suiker

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in plakjes of schaaf er linten van. Doe dit in een bakje of schone pot.

  2. Hak de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de azijn met de suiker en de peper in een steelpannetje. Laat het een minuut of 2 koken, totdat de suiker is opgelost .Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer. Laat de komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.

    Serveer de komkommer salade koud.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan