zoet zure komkommer

Zoetzure komkommer

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoetzure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoetzure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat.

Wij hebben de zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje toe te voegen. Ook brengen we de dressing kort aan de kook, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.

Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. PS we hebben ook nog een tip voor een supersnelle methode, voeg een lepel sushi azijn toe aan je komkommer. Dan heb je meteen de zoetzure smaak te pakken.

zoet zure komkommer
zoet zure komkommer
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 0,5 rode peper
  • 100 ml azijn
  • 2 el suiker

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in plakjes of schaaf er linten van, Dit gaat het makkelijkste met een mandoline, wij gebruiken deze van Microplane. Doe dit in een bakje of schone pot.

  2. Hak de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de azijn met de suiker en de peper in een steelpannetje. Laat het een minuut of 2 koken, totdat de suiker is opgelost. Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer. Laat de zoetzure komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.

    Serveer de komkommer salade koud.

komkommersalade met azijn
zoet zure komkommer

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (250 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.