Zoetzure komkommer
Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoetzure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoetzure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat.
Wij hebben de zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje toe te voegen. Ook brengen we de dressing kort aan de kook, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.
Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. PS we hebben ook nog een tip voor een supersnelle methode, voeg een lepel sushi azijn toe aan je komkommer. Dan heb je meteen de zoetzure smaak te pakken.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 komkommer
- 0,5 rode peper
- 100 ml azijn
- 2 el suiker
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de komkommer in plakjes of schaaf er linten van, Dit gaat het makkelijkste met een mandoline, wij gebruiken deze van Microplane. Doe dit in een bakje of schone pot.
Hak de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de azijn met de suiker en de peper in een steelpannetje. Laat het een minuut of 2 koken, totdat de suiker is opgelost. Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer. Laat de zoetzure komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.
Serveer de komkommer salade koud.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in