Zoetzure komkommer

Zoetzure komkommer

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoetzure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoetzure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat. Ik heb mijn zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje aan toe te voegen. Ook heb ik de dressing kort aan de kook gebracht, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.  Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. PS ik heb ook nog een tip voor een supersnelle methode, voeg een lepel sushi azijn toe aan je komkommer. Dan heb je meteen de zoetzure smaak te pakken.

Zoetzure komkommer
Zoetzure komkommer

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 0,5 rode peper
  • 50 ml azijn
  • 1 el suiker

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in plakjes of schaaf er linten van. Doe dit in een bakje of schone pot.

  2. Hak de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de azijn met de suiker en de peper in een steelpannetje. Laat het een minuut of 2 koken, totdat de suiker is opgelost .Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer. Laat de komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.

    Serveer de komkommer salade koud.

Zoetzure komkommer
Zoetzure komkommer

Tags

Basisrecepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (186 stemmen)

27 augustus 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in