
Zoetzure komkommer
Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoetzure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoetzure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat.
Wij hebben de zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje toe te voegen. Ook brengen we de dressing kort aan de kook, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.
Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. PS we hebben ook nog een tip voor een supersnelle methode, voeg een lepel sushi azijn toe aan je komkommer. Dan heb je meteen de zoetzure smaak te pakken.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 komkommer
- 0,5 rode peper
- 100 ml azijn
- 2 el suiker
Zo maak je het
Snijd de komkommer in plakjes of schaaf er linten van. Doe dit in een bakje of schone pot.
Hak de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de azijn met de suiker en de peper in een steelpannetje. Laat het een minuut of 2 koken, totdat de suiker is opgelost. Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer. Laat de zoetzure komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.
Serveer de komkommer salade koud.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan