Carpaccio in glaasje

Populaire recepten deze maand

Benieuwd wat de populaire recepten van dit moment zijn? In dit artikel verzamelen we de 10 meest geliefde gerechten op Uit Paulines Keuken.

In december draait alles om gezelligheid, lekker eten en samen zijn. We duiken deze maand natuurlijk vaker de keuken in voor feestelijke diners, borrelhapjes en winterse klassiekers. Of je nu een uitgebreid kerstdiner op tafel zet of gewoon iets lekkers wil maken voor bij de koffie, deze maand mag het nét even specialer. Stoofvlees, romige toetjes, een goede amuse of een verrassend voorgerecht – het staat allemaal op jullie favorietenlijst. En natuurlijk mogen nostalgische koekjes of een klassieke tiramisu niet ontbreken. Laat je inspireren door de populairste recepten van deze feestelijke maand.

10 populaire recepten van dit moment

1. Italiaans stoofvlees

Italiaanse stoofpot

2. Carpaccio in glaasje

Carpaccio in glaasje

3. Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon

4. Pastinaak knolselderijsoep

Pastinaak knolselderijsoep

5. Kerst amuses met kaas: 3 makkelijke recepten

Kerst amuses met kaas: 3 makkelijke recepten

6. Vega Wellington

Vega Wellington

7. Homemade Viennetta caramel

Vienetta caramel

8. Cheesecake toetje

Cheesecake toetje in een glas

9. Kniepertjes van oma

Recept kniepertjes oma

10. Tiramisu (dé klassieke versie)

Klassieke Italiaanse tiramisu

Populairste recepten van deze maand

De absolute favoriet van december? Dat is het Italiaans stoofvlees – rijk van smaak en perfect voor een winterse avond of als onderdeel van een feestelijk diner. Op de tweede plek staat de carpaccio in glaasje, een elegant en snel voorgerecht dat het altijd goed doet. De derde plek is voor het cheesecake toetje, ideaal om in kleine glaasjes te serveren tijdens een diner met vrienden of familie.

Ook de boeuf Bourguignon staat weer hoog in de lijst. Dit Franse stoofgerecht blijft een klassieker op de kersttafel. Voor iets lichters wordt vaak gekozen voor de pastinaak knolselderijsoep: zacht, romig en boordevol smaak.

Verder zien we dat jullie graag indruk maken met de kerst amuses met kaas, drie makkelijke én feestelijke hapjes voor bij de borrel. En voor het dessert? De homemade Viennetta caramel is een knaller van een afsluiter. Ook de tiramisu, volgens de klassieke bereidingswijze, blijft een absolute publiekslieveling.

Tot slot werd er deze maand verrassend vaak gezocht op de vega Wellington, een indrukwekkend vegetarisch hoofdgerecht dat zeker niet onderdoet voor de klassieke versie. En natuurlijk mogen we de nostalgie niet vergeten: de kniepertjes van oma blijven favoriet rond oud en nieuw.

We worden elke maand weer blij van jullie foto’s, tips en twists. Dus blijf vooral delen wat er in jouw keuken uit de oven (of pan) komt!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Kerstmenu

Stuur me de recepten!