
Wraps uit de oven met kip
Soms wil je gewoon makkelijk, snel en vooral heel lekker eten. Geen ingewikkelde ingrediënten of uren in de keuken, maar een maaltijd die je binnen een half uurtje op tafel hebt. Deze wraps uit de oven met kip zijn daar perfect voor. Ze zijn lekker hartig, een beetje rokerig door de chipotlesaus en een beetje fris door de salsa verde.
Wraps uit de oven met kip – makkelijk en lekker
Wij maken deze wraps vaak als we zin hebben in comfortfood, maar wél iets gezonds willen eten. Je kunt er alle kanten mee op: vul ze met extra groenten, voeg een beetje pittige jalapeño toe of maak een vegetarische versie met bonen en gegrilde paprika. Het fijne is dat de oven het meeste werk doet, dus terwijl de kaas smelt en de wraps lekker krokant worden, kun jij de salsa verde maken (of gewoon even op de bank ploffen).
Serveer ze met een frisse salade of een beetje guacamole en je hebt een complete maaltijd. Perfect voor doordeweeks, maar ook als je vrienden over de vloer hebt.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3-4 kipfilets
- 6 medium wraps
- 100 ml crème fraîche
- 175 gr geraspte jong belegen kaas (evt. met een deel geraspte cheddar)
- 2 avocado's
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 1 jalapeño peper
- 15 gr koriander
- 15 gr peterselie
- 2 bosuien
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen (alleen het sap)
- 400 ml passata
- 2 el chipotlesaus
- 1 el witte wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- grote ovenschaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur rondom bruin en gaar, in ongeveer 8-10 minuten. Haal de kip uit de pan, laat even rusten en snijd in reepjes.
Meng ondertussen in een kom de passata met de chipotlesaus en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de saus gelijkmatig over de bodem van een grote ovenschaal.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees. Haal de schil van de ui en snipper deze. Snijd de jalapeño en bosuitjes fijn. Meng de avocado met de crème fraîche, 100 gram geraspte kaas, fijngehakte rode ui, jalapeño en bosuitjes. Breng verder op smaak met peper en zout. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Besmeer de wraps met een laagje avocadomengsel, reepjes kip en reepjes rode paprika. Rol de wraps strak op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal bovenop de rode saus. Bestrooi met extra geraspte kaas. Bak de wraps 15-20 minuten in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is.
Maak ondertussen de salsa verde door koriander, peterselie, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en witte wijnazijn in een keukenmachine fijn te hakken. Serveer de wraps warm met de frisse salsa verde er overheen.
Variatietips
- Eet je vegetarisch? Vervang de kip door gegrilde groenten of zwarte bonen.
- Houd je van pittig? Voeg extra chipotlesaus toe of wat verse jalapeño.
Bewaartip
Blijft er wat over? Geen probleem! Bewaar de schaal afgedekt in de koelkast, dat blijft tot 2 dagen goed. Warm het geheel later op in de oven. De salsa verde bewaar je het beste apart, dan blijft hij het meest fris.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in