Pasta met chorizo
Op zoek naar een gerecht dat zowel troostend als verrassend is? Deze pasta met chorizo is jouw antwoord. Het combineert de hartige smaken van chorizo met de frisheid van spinazie en de rijke textuur van mascarpone, waardoor het een perfecte maaltijd is voor zowel een doordeweekse avond als een gezellig weekend-diner.
We ♥︎ pasta met chorizo
Deze pasta is eenvoudig te bereiden, maar zit vol met smaken die je zullen verrassen: orecchiette (oortjespasta) met pittige chorizo en romige mascarpone. Het is een gerecht dat je binnen no-time op tafel zet, maar toch indruk maakt op je eters. Dus, als je zin hebt in iets anders dan de standaard pasta, probeer dan deze heerlijke variatie. Het is een gegarandeerde hit bij iedereen die van een beetje pit in hun maaltijd houdt!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr orecchiette
- 225 gr chorizo (hele worst)
- 200 gr spinazie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 blikken tomaten (pomodorini)
- 500 ml kippenbouillon
- 125 gr mascarpone
- 50 gr Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Halveer de rode paprika, haal de zaadjes er uit een snijd in stukjes. Haal het velletje van de chorizo en snijd in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan. Bak de ui, paprika en knoflook in 8-10 minuten op laag vuur lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orecchiette en chorizo toe aan de pan, schep de tomaat uit blik er door. En schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg de deksel op de pan. Kook circa 10 minuten, haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan, zet het vuur wat hoger zodat de saus verder kan inkoken.
Schep in delen de spinazie door de pasta en wacht tot de blaadjes geslonken zijn. Roer tot slot de mascarpone door de pasta zodat er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en top af met geraspte Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in