Kruimelcake met perzik

Kruimelcake met perzik

Er gaat niets boven de geur van een versgebakken cake in huis. Deze kruimelcake met perzik is een echte klassieker en precies wat je wil bij een kop koffie of thee. Een luchtige cakebodem, een laagje sappig fruit en een knapperige crumble bovenop – dat klinkt toch als het perfecte bakproject?

Kruimelcake met fruit – de ultieme traktatie

Wij gebruikten dit keer verse perziken, maar uit blik kan ook; laat ze dan even goed uitlekken voordat je ze in plakjes snijdt.

Maar het fijne aan dit recept is dat je elk soort fruit kunt gebruiken. Perzik is dus heerlijk, maar heb je nog wat aardbeien of blauwe bessen in de koelkast liggen? Ook perfect! En met diepvriesfruit werkt het ook prima (laat deze wel echt goed uitlekken, zodat ze niet te nat zijn). Zo kun je deze cake het hele jaar door maken.

Oja: die crumble maakt deze cake echt af, dus sla deze stap zeker niet over. Het geeft een lekkere bite en dat zoetige laagje past perfect bij de frisse smaken van het fruit.

Deze cake ziet er indrukwekkend uit, maar is ontzettend makkelijk te maken. Een ideaal recept dus voor een feestje, met Pasen, een zondagmiddag of gewoon omdat je zin hebt om iets lekkers te bakken.

Kruimelcake met perzik
Kruimelcake maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren (maat M)
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 verse perziken
  • Snuf zout

Kruimellaag

  • 150 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 110 gr boter

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden boven- en onderwarmte Vet een bakvorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

  2. Maak de kruimellaag door de ingrediënten van de bloem, suiker en koude boter (in kleine blokjes gesneden) met je handen tot kruimels te wrijven/kneden. Bewaar de kruimels in de koelkast.

  3. Klop met een mixer met platte deeghaken de boter, basterdsuiker en een snuf zout in circa 10 minuten tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop tussendoor goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn. Meng de yoghurt erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel tot een glad mengsel. Schep het beslag in de bakvorm.

  4. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in plakjes. Verdeel het fruit over de cake.

  5. Haal de kruimels uit de koelkast en verdeel over het fruit. Bak de kruimelcake 50 minuten in de oven tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in stukken. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Variatietips

  • Geen perzik in huis? Vervang het door stukjes appel met kaneel of rood fruit voor een zomerse twist.
  • Extra fris? Voeg een scheutje citroensap toe aan het beslag.
  • Liever in een gewone cakevorm bakken? Dat kan ook! Houd er wel rekening mee dat de baktijd dan in totaal ongeveer 60 minuten moet zijn.

Bewaartip

Deze kruimelcake blijft zo’n 3 dagen lekker als je hem goed afdekt en op kamertemperatuur bewaart. Wil je hem langer bewaren? Vries hem dan per stuk in, zo kun je op elk moment een stukje cake uit de vriezer halen en even opwarmen in de oven.

Kruimelcake met perzik
Kruimelcake met perzik

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden