Koffiekoeken
Als je een liefhebber bent van koffie én koekjes, dan zit je met deze koffiekoeken helemaal goed. Ze zijn knapperig van buiten, chewy van binnen, en zitten vol stukjes pure chocolade en pecannoten – een onweerstaanbare combinatie! De subtiele smaak van espresso geeft deze koekjes net dat beetje extra diepgang, terwijl het grove zeezout bovenop een verrassende, zoute twist toevoegt.
Verslavend lekkere koffiekoeken
Deze koffiekoeken zijn perfect voor bij de koffie of thee, maar ze doen het ook goed als dessert, geserveerd met een bolletje vanille-ijs. Of pak er twee en doe er een bolletje pecannoten-ijs tussen, als een ijskoude sandwich!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 20 st.
- 400 gr bloem
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr suiker
- 225 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 20 ml espresso
- 2 tl bakpoeder
- 150 gr pure chocolade
- 80 gr pecannoten
- Snufje zout
- Grof zeezout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet 20 ml sterke espresso en laat afkoelen.
Klop de boter met de basterdsuiker, kristalsuiker en de espresso romig en luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en klop deze mee. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en mix nog even kort.
Hak de chocolade en de pecannoten in stukjes en meng ze door het koekjesdeeg. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven – en onderwarmte).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte houdt, tussen de balletjes want het deeg loopt nog uit.
Bak de koffiekoeken in 20 minuten gaar in de oven op 170 graden. Laat ze afkoelen op een rooster.
Besprenkel ze met een klein beetje grof zeezout.
Variatietips
Wil je wat variatie in je koekjes? Vervang de pecannoten door walnoten of hazelnoten voor een andere bite. Geen fan van pure chocolade? Je kunt ook melkchocolade of zelfs witte chocolade gebruiken voor een zoetere touch. Voeg een snufje kaneel toe aan het deeg voor een warme, kruidige smaak – vooral lekker tijdens de herfst- en wintermaanden!
Bewaartip
De koffiekoeken blijven in een luchtdichte bak of koekjestrommel tot een week goed, maar we durven te wedden dat ze eerder op zijn. Je kunt het deeg ook van tevoren maken en in de koelkast of vriezer bewaren, zodat je altijd supersnel versgebakken koekjes op tafel kunt zetten. Je weet maar nooit!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in