
Vega butter chicken
Butter chicken, maar dan vegetarisch! En geloof ons, deze vega butter chicken (ja, dat klinkt een beetje tegenstrijdig…) is minstens zo smaakvol als het origineel. Door de groenten eerst te roosteren in de oven krijgen ze een diepe, zoete smaak die superlekker samengaat met de kruidige saus. De geroosterde knoflook geeft het gerecht een extra zachte en rijke smaak – even uitknijpen en door de saus roeren, heerlijk!
Serveer met luchtige basmatirijst en lekker veel naan om de saus mee op te dippen. Wil je het gerecht wat frisser maken? Schep er op het eind nog een beetje extra Griekse yoghurt overheen.
Geen volle kruidenkast nodig
Geen volle kruidenkast nodig voor deze Indiase vega butter chicken! Met de Butter Chicken kruidenpasta van Fairtrade Original haal je namelijk in één keer alle smaken in huis die je nodig hebt voor deze romige curry. Deze kruidenpasta is een authentieke mix van specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en rode chilipepers – precies zoals ze in India worden gebruikt. Superhandig als je niet alle losse specerijen in huis hebt, maar wel een gerecht wil maken dat smaakt alsof het uren heeft gesudderd. En de kruidenpasta bevat alleen plantaardige ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen, fijn!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr bloemkool
- 300 gr broccoli
- 2 rode paprika's
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 50 gr garneer amandelen
- 1 pakje Fairtrade Original Butter Chicken kruidenpasta
- 100 ml Griekse yoghurt
- 200 ml kookroom
- 300 gr basmatirijst
- 4 naanbroodjes (mini)
- 4-8 takjes koriander
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snijd de paprika’s doormidden, haal de zaadjes er uit en snijd in stukken. Haal de schil van de rode uien en hak in parten. Leg alle groenten samen met de hele knoflooktenen (in de schil) op een bakplaat, drizzle er wat olijfolie over en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
Bak ondertussen de naanbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze mooi bruin kleuren. Schud ze direct op een bord en zet apart tot gebruik.
Fruit de Butter Chicken kruidenpasta ca. 1-2 minuten aan in een diepe koekenpan. Roer de yoghurt en kookroom erdoor en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Duw de de geroosterde knoflook uit de schil, prak fijn en meng door de saus. Voeg de geroosterde groenten toe en laat kort mee warmen. Verdeel de rijst over de borden, schep de saus met groenten er over. Bestrooi de vega butter chicken met verse koriander en amandelen. Serveer met de naan.
Variatietips
- Vegan maken? Gebruik kokosmelk in plaats van kookroom en vervang de yoghurt door een plantaardige variant.
- Andere groenten? Voeg sperziebonen toe in plaats van bloemkool en broccoli.
- Nog meer smaak? Besmeer de naan voor het bakken met gesmolten boter en een beetje karwijzaad voor een extra kruidige twist.
Bewaartip
De curry blijft 2 dagen goed in de koelkast in een afgesloten bakje. Warm rustig op in een pan met een scheutje water of kokosmelk, zodat de saus mooi romig blijft. Invriezen kan ook, maar laat de yoghurt dan achterwege en voeg deze pas toe bij het opwarmen. Serveer altijd met verse naan, dat maakt het helemaal af!


Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in