Menu
Rocky-road-chocoladekoekjes-2-2.jpg

Chocoladekoekjes met rocky road

Zin in chocoladekoekjes bakken? Dan moet je zeker deze heerlijke chocoladekoekjes met rocky road proberen. Het is the best of both worlds. Namelijk een combi van een rocky road recept en een chocoladekoekjes recept. Klinkt heerlijk toch? Wat is rocky road precies, denk je misschien. Rocky road staat voor de combinatie van chocola, marshmallows en noten. Vaak worden hier rocky road repen of fudge van gemaakt, maar ook chocoladekoekjes dus. Dus nu je weet hoe je rocky road moet maken, kun je lekker aan de slag gaan met dit koekjes recept.

24st.

Ingrediënten voor 24 st.

  • 225 gr boter (kamertemperatuur)
  • 100 gr kristalsuiker
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 375 gr bloem
  • 25 gr cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf cacao
  • 100 gr chocolate chips
  • 50 gr mini marshmallows
  • 40 gr hazelnoten

Zo maak je het

  1. Klop de boter (op kamertemperatuur) samen met de kristalsuiker en basterdsuiker glad.

  2. Voeg één voor één de eieren toe en mix het door elkaar.

  3. Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en een snuf zout toe en mix nogmaals kort door elkaar.

  4. Meng de chocolate chips, marshmallows en noten door het chocoladekoekjes deeg.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen of met een lepel balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte houdt, tussen de balletjes want het deeg loopt nog uit.

  6. Bak de chocoladekoekjes in 20 minuten af in de oven op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte).

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan