Handige tips voor een gezonde ovenschotel
Bij het maken van een gezonde ovenschotel zijn er een paar tips die je maaltijd naar een hoger niveau tillen. Ten eerste, overweeg het gebruik van bonen en peulvruchten als voedzame toevoeging of zelfs als vervanger voor aardappel. Ze zijn niet alleen rijk aan eiwitten en vezels, maar geven ook een heerlijke textuur aan je gerecht. Voor een koolhydraatarme optie kun je traditionele pasta vervangen door groente, zoals in deze groene lasagne. Kies voor magere proteïnen zoals kipfilet of zalm, zoals in deze traybake met kip of zalm uit de oven, om de calorie-inname laag te houden zonder in te leveren op smaak. En vergeet niet veel groene groenten toe te voegen voor extra vitaminen en mineralen (en een mooie kleur!).
Meer voedzame ingrediënten in je ovenschotel
Het toevoegen van meer voedzame ingrediënten aan je ovenschotel is makkelijker dan je denkt. Experimenteer met verschillende soorten groenten, van bladgroenten tot wortelgroenten, om veel verschillende soorten voedingsstoffen binnen te krijgen. Twee lekkere tips: deze gevulde paprika’s met parelcouscous of enchiladas met gehakt. Allebei gezond, voedzaam en vooral ongelooflijk lekker – die worden sowieso een succes bij jou thuis. Want door creatief te zijn met je ingrediënten, kun je eenvoudig een gezonde ovenschotel creëren die niet alleen goed voor je is, maar ook nog eens geweldig smaakt.