Menu
chocolat-chip-cookies-5270.jpg

Chocolate chip cookies van Starbucks

Ik ben fan van Starbucks! Niet alleen van de overheerlijke frappuccino’s, maar vóóral de zoete lekkernijen die ze verkopen, kan ik maar moeilijk weerstaan. De lemon loaf en brownies zijn echt overheerlijk. Maar helemaal waanzinnig lekker zijn de chocolate chip cookies. Van die lekkere grote “chewy” cookies, echt tot de laatste kruimel gaan ze op. Ik probeerde laatst al met mijn liefste glimlach het recept te onfutselen, maar dat is me helaas niet gelukt. Dan maar een eigen versie geprobeerd en ik moet zeggen, het komt aardig in de buurt.

14 st.

Ingrediënten voor 14 st.

  • 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 450 gr bloem
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr chocolade druppel (of gehakte chocolade)
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwam de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Klop de boter samen met de suiker en lichtbruine basterdsuiker en het vanille extract glad en romig. Zorg dat de suiker en boter een egale massa worden. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Laat ze volledig opnemen in de massa.

  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en mix het geheel kort door elkaar. Voeg de chocolate chips (of gehakte chocolade) toe en meng nog even kort.

  4. Vorm balletjes deeg ter grootte van een golfbal (ongeveer 100 gr) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  5. Bak de chocolat chip koekjes in ongeveer 20 minuten af. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan