Paas tiramisu

Paas tiramisu met bokkenpootjes

Met Pasen een bijzonder toetje op tafel zetten? Maak dan deze Paas tiramisu met bokkenpootjes. Een vrolijke lente-twist op het klassieke Italiaanse dessert. In plaats van lange vingers gebruiken we namelijk bokkenpootjes, het oud-Hollandse koekje dat bestaat uit amandelschuim-koekjes, een crème in het midden en een lekker krokant laagje van chocolade aan de uiteinden. Bovendien maken we het extra vrolijk door de tiramisu te versieren met paaseitjes en extra koekjes. Dit dessert is makkelijk om te maken en ziet er fantastisch uit op de paastafel!

Tip: kinderen die mee-eten? Laat de Amaretto dan weg, of vervang door amandelsiroop (in de grotere supermarkt te vinden van Monin).

Paas tiramisu
Paas tiramisu

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 250 ml mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 100 ml espresso
  • 60 ml Amaretto (of amandelsiroop)
  • 2 el Nutella
  • 1,5 pak bokkenpootjes (totaal 300 gram)
  • 250 gram chocolade paaseitjes (allerlei soorten)
  • 1-2 el cacaopoeder

Materiaal

  • ovenschaal van ca. 20x20 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de slagroom en suiker stijf met een mixer. Roer in een mengkom de mascarpone los met Nutella. Spatel de Nutella-mascarpone door de opgeklopte slagroom.

  2. Zet espresso, laat afkoelen en meng de Amaretto er door. Snijd de bokkenpootjes horizontaal doormidden. Dip ze 1 voor 1 in het espresso-mengsel en leg ze op de bodem van een ovenschaal tot de hele bodem bedekt is. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel er over.

  3. Hak de helft van de paaseitjes grof en strooi over de mascarpone. Maak nog een laagje bokkenpootjes. En verdeel de tweede laag mascarpone er over. Zet de tiramisu tenminste 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  4. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en versier met de hele paaseitjes en eventueel nog een paar bokkenpootjes. 

Paas tiramisu
Paas tiramisu

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in