
Paas tiramisu met bokkenpootjes
Met Pasen een bijzonder toetje op tafel zetten? Maak dan deze Paas tiramisu met bokkenpootjes. Een vrolijke lente-twist op het klassieke Italiaanse dessert. In plaats van lange vingers gebruiken we namelijk bokkenpootjes, het oud-Hollandse koekje dat bestaat uit amandelschuim-koekjes, een crème in het midden en een lekker krokant laagje van chocolade aan de uiteinden. Bovendien maken we het extra vrolijk door de tiramisu te versieren met paaseitjes en extra koekjes. Dit dessert is makkelijk om te maken en ziet er fantastisch uit op de paastafel!
Tip: kinderen die mee-eten? Laat de Amaretto dan weg, of vervang door amandelsiroop (in de grotere supermarkt te vinden van Monin).



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 6-8 personen
- 250 ml mascarpone
- 200 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 100 ml espresso
- 60 ml Amaretto (of amandelsiroop)
- 2 el Nutella
- 1,5 pak bokkenpootjes (totaal 300 gram)
- 250 gram chocolade paaseitjes (allerlei soorten)
- 1-2 el cacaopoeder
Materiaal
- ovenschaal van ca. 20x20 cm
Zo maak je het
Klop de slagroom en suiker stijf met een mixer. Roer in een mengkom de mascarpone los met Nutella. Spatel de Nutella-mascarpone door de opgeklopte slagroom.
Zet espresso, laat afkoelen en meng de Amaretto er door. Snijd de bokkenpootjes horizontaal doormidden. Dip ze 1 voor 1 in het espresso-mengsel en leg ze op de bodem van een ovenschaal tot de hele bodem bedekt is. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel er over.
Hak de helft van de paaseitjes grof en strooi over de mascarpone. Maak nog een laagje bokkenpootjes. En verdeel de tweede laag mascarpone er over. Zet de tiramisu tenminste 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en versier met de hele paaseitjes en eventueel nog een paar bokkenpootjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan