Scones met aardbeien en clotted cream
Deze scones met aardbeien moet je echt een keer maken. Nee, niks moet natuurlijk, maar ik kan het je zeker aanraden. Voor de moeite hoef je het niet te laten, want zelf scones maken is echt makkelijk. We hebben er deze keer een soort sandwiches van gemaakt, we hebben ze doormidden gesneden en gevuld met clotted cream en aardbeienjam. Staat heel gezellig. Liever scones met blauwe bessen? Probeer deze dan eens.
De scones snijd je doormidden, je smeert er een dikke laag jam op en vervolgens nog een flinke dot clotted cream. Smullen!
Clotted cream
Een scone eet je natuurlijk met jam en clotted cream. Dit kan je tegenwoordig in de supermarkt kopen. Maar je kan de clotted cream ook zelf maken. Klop 125 gr slagroom stijf en meng dit met 125 gr mascarpone. En klaar is je clotted cream, makkelijk he? De scones snijd je doormidden, je smeert er een dikke laag jam op en vervolgens nog een flinke dot clotted cream. Smullen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor de scones
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr koude roomboter (in blokjes)
- 75 gr suiker
- 1 ei
- 175 ml melk
Ingrediënten voor de topping
- 200 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 doosje aardbeien uit de vriezer
- 2 tl maizena
- 1 el water
- 1 el suiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de scones in de kom van je keukenmachine. Kneed er een soepel deeg van. Je kunt dit ook gewoon met de hand kneden.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte)
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een ronde uitsteker scones uit het deeg. Je kunt dit ook eventueel met een glas doen. Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de scones met een beetje melk of eigeel.
Bak de scones in 12-15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Maak in de tussentijd de clotted cream. Meng de mascarpone met de slagroom en de 2 eetlepels suiker. Klop dit op.
Maak de aardbeien compote. Verwarm de aardbeien met een el water en de suiker in een steelpannetje.
Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de compote. Breng nog even kort aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de aardbeien compote volledige afkoelen.
Snij de scones doormidden. Verdeel wat van de aardbeien compote over de scones en maak het af met een dot clotted cream. Versier de scones sandwiches eventueel met wat poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in