
Sandwich taart met zalm
Veel eters over (bijvoorbeeld voor een uitgebreide Paasbrunch)? Deze waanzinnige sandwich taart met zalm gaat sowieso iedereen aan tafel blij verrassen. Het is even wat smeerwerk (lijkt moeilijker dan het is…), maar het resultaat mag er dan ook méér dan zijn. Ga voor frisse ingrediënten als gerookte zalm, ricotta, doperwten, bieslook, komkommer, radijs en aspergetips om hier de meest vrolijke hartige taart OOIT van te maken.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 8-10 personen
- 12 sneetjes casino witbrood
- 150 gr doperwten (diepvries )
- 100 gr aspergetips
- 0,25 komkommer
- 8-10 radijsjes
- 5-10 gr bieslook
- 4 eieren (maat s)
- 100 gr ricotta
- 300 gr roomkaas
- 200 gr Boursin
- 75 gr gerookte zalm
- 100 gr zalmsalade
- peper en zout
Materiaal
- staafmixer
Zo maak je het
Snijd de korstjes van 12 sneetjes casino witbrood. Maak dan de doperwtenricotta. Doe daarvoor de diepvries-doperwten in een ruime kom en schenk er kokend heet water over. Laat 5-6 minuten afgedekt staan. Giet ze af door een vergiet en laat ze goed uitlekken. Hak 5 gram bieslook fijn. Pureer samen met de ricotta en doperwten met een staafmixer (bv. in een hoge mengbeker) tot een glad smeersel. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de roomkaas en Boursin door elkaar tot een glad mengsel. Dit wordt de buitenkant van de sandwich taart.
Kook de eitjes hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Kook de aspergetips kort in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Bouw de taart als volgt op (tip: doe dit direct op de plank, schaal of het bord waarop je de sandwich taart wilt serveren):
- Leg 3 sneetjes brood in de lengte tegen elkaar, dit wordt de bodem. Besmeer alle sneetjes met de helft van de doperwtenricotta.
- Leg daar weer 3 sneetjes brood op. Besmeer deze laag met zalmsalade. En leg er zoveel plakjes gerookte zalm op, tot de zalmsalade in zijn geheel bedekt wordt.
- Leg hier weer 3 sneetjes brood op. Besmeer met de andere helft van de doperwtenricotta. Eindig met weer een laag van 3 sneetjes brood.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de sandwich taart met het Boursin-roomkaasmengsel. Bewaar tot serveren in de koelkast.
Snijd van de komkommer plakjes of linten (dit kun je met een kaasschaaf of dunschiller doen). Snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de gekookte eieren elk in vier parten. En versier de bovenkant (en als je het leuk vindt, ook de zijkant) met de komkommer, gekookte eitjes, aspergetips, bieslook en radijsjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan