Paastulband
Op zoek naar wat bak-inspiratie voor je paasbrunch? Nou, we hebben een pareltje voor je: deze Paastulband is een heerlijke combinatie van zachte cake met een rijke vulling van pecannoten en kaneel, afgemaakt met een megalekker koffieglazuur en een kleurrijke topping van paaseitjes en extra nootjes. Zo is deze Paastulband niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje om te eten. Perfect voor iedereen die op zoek is naar een speciale zoete lekkernij deze Pasen.
Een onweerstaanbaar koffieglazuur
Na het bakken wordt de tulband rijkelijk overgoten met het espresso-roomkaasglazuur: een smeuïge topping waar je eigenlijk alleen maar méér van wil eten. Het geheim van dit glazuur? Dat is de koffie, gezet van L’OR Crema Classique koffiebonen. Deze zachte koffie met milde branding en nootachtige aroma’s geeft het glazuur een mooie diepte. De subtiele koffiesmaak versterkt de zoetheid van de cake, terwijl de pecannoten een fijne crunch toevoegen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten 8-10 pers.
- 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 175 gr witte basterdsuiker
- 100 gr donkerbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 100 gr pecannoten (+ extra voor garnering)
- 3 tl kaneelpoeder
- Snuf zout
Koffieglazuur
- 30 ml espresso L'OR Crema Classique koffiebonen
- 100 gr poedersuiker
- 100 gr roomkaas
Toppings
- paaseitjes (wit, puur, melk)
- chocolade paashaasjes
- paassnoepjes
- pecannoten
Materiaal
- tulbandvorm (23 cm)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Hak de pecannoten fijn. Meng dit met de donkerbruine basterdsuiker en het kaneelpoeder en zet apart.
Klop de roomboter met de witte basterdsuiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix ze door de boter.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en mix nog even kort.
Giet de helft van het beslag in een ingevette tulband vorm. Verdeel de pecan kaneelsuiker over het beslag, zorg dat het helemaal bedekt is. Verdeel dan het resterende beslag over de vorm.
Bak de paastulband in 50 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt wanneer je deze in de cake steekt. Laat de cake helemaal afkoelen.
Maak ondertussen het koffieglazuur. Zet een espresso (30 ml) met L’OR Crema Classique koffiebonen en laat deze afkoelen.
Mix de roomkaas met de poedersuiker glad. Voeg de espresso toe en mix kort. Laat tot gebruik staan in de koelkast.
Verdeel het glazuur over de afgekoelde tulband.
Garneer de paastulband met chocolade eitjes, paashaasjes, paassnoep en wat extra pecannoten.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in