Deviled eggs met zalm
Deviled eggs met zalm: een feestelijk en verrassend hapje voor Pasen, een verjaardag, high tea of andere gezellige gelegenheid. Deze gevulde eieren zijn niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk te maken. Je hebt naast de eitjes maar een paar ingrediënten nodig: roomkaas, mayonaise, gerookte zalm en bieslook. Voor een extra twist leggen we de eitjes in bietensap: dit geeft ze een originele rozige kleur. Wil je weten hoe je deze deviled eggs met zalm maakt? Lees dan snel verder voor het recept!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 8 eieren (maat L)
- 100 gr gerookte zalm
- 300 ml bietensap
- 10 gr bieslook (+ extra voor garneren)
- 75 gr roomkaas
- 4 el mayonaise
- 1 el azijn
- 1 el suiker
- peper en zout
Materiaal
- spuitzak + spuitmondje met grove kartel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak allereerst het kleurstofwater. Meng daarvoor het bietensap met azijn en suiker. Voeg wat peper en zout toe. Schenk in een grote schaal, waar 8 eieren naast elkaar in passen.
Kook de eieren hard (breng hiervoor water aan de kook, leg de eieren in het kokende water en laat ze 8 minuten koken). Laat de eieren schrikken door ze af te spoelen onder koud water en pel ze.
Leg de eieren in de schaal met het bietensap. Voeg eventueel wat extra water toe tot de eieren onderstaan en laat minimaal 4 uur staan (bij 4 uur is alleen het randje roze, vanaf 6 uur zijn de eitjes bijna geheel roze). Haal ze daarna uit de vloeistof en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
Hak de bieslook fijn. Snijd de eieren doormidden, schep met een lepel het eigeel er uit. Hak het eigeel met mayonaise, roomkaas en fijngehakte bieslook in het hakmolentje van de staafmixer tot een glad mengsel. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak met spuitmondje met grove kartel. Mocht je die niet hebben, dan kun je ook een plastic druk-en-sluitzakje vullen en daar een klein puntje van afknippen, net voordat je de eitjes vult.
Snijd de zalm in kleine stukjes. Spuit de vulling in de eitjes. Garneer de deviled eggs met de stukjes zalm en wat extra bieslook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in