
Gevulde pitabroodjes met feta
Zelfgemaakte pita’s zijn altijd een goed idee, maar deze gevulde pitabroodjes met feta en kruiden is echt next level. De buitenkant wordt lekker krokant, terwijl de binnenkant heerlijk zacht blijft met een hartige, romige vulling. En het mooiste? Je hebt er geen oven voor nodig, want je bakt ze gewoon in de pan!
Gevulde pitabroodjes: altijd lekker
Dit is zo’n gerecht dat je voor iedere gelegenheid kunt maken. Perfect als snack, lunch of borrelhap, maar ook heerlijk bij een uitgebreide mezze-tafel. Oja: extra lekker met een frisse yoghurtdip of pittige harissa erbij. Super simpel, maar zó goed! Echt zo’n recept waar je na één keer maken al verslingerd aan raakt.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 st.
- 400 gr tarwebloem
- 300 gr volle yoghurt
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 180 gr feta
- 5 gr verse munt
- 5 gr peterselie
- Chilipeper
- Knoflookolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in de kom van je keukenmachine. Voeg de yoghurt toe en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.
Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een half uurtje rusten onder plastic folie.
In de tussentijd maak je de vulling. Verkruimel de feta en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de feta. Voeg wat chilipeper naar wens toe.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.
Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Is je deeg heel nat dan kan je ook kiezen om wat bloem te strooien. Rol het bolletje deeg uit tot een mooi rondje. Verdeel een lepel van de vulling over het midden en vouw de randen naar binnen. Druk hem dan voorzichtig plat met je vingers.
Tip: dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Verhit een koekenpan op een hoog vuur. Bestrijk de gevulde pitabroodjes met knoflookolie en bak ze in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Variatietips
- Liever een andere vulling? Probeer eens geitenkaas met honing en walnoten of een mengsel van mozzarella en zongedroogde tomaat.
- Meer pit? Bestrooi de broodjes na het bakken met chilivlokken en een snufje zeezout.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in