Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie is zo’n klassieker die we allemaal wel kennen, en toch smaakt -ie elke keer weer heerlijk. Lekker simpel, snel klaar en vol smaak.

Stamppot rauwe andijvie: lekker winters

De combinatie van romige puree, knapperige spekjes en pittige oude kaas maakt dit gerecht echt een favoriet op koude dagen. Bij ons in ieder geval wel! Het fijne is dat de andijvie er rauw doorheen gaat, waardoor hij een frisse bite houdt. Dit is zo’n gerecht waarbij je meteen denkt: ehh, waarom maken we dit ook alweer niet vaker?

Tip: wil je deze stamppot nog voedzamer maken? Voeg dan meer andijvie toe.

Stamppot rauwe andijvie - aardappel groente vlees
Stamppot rauwe andijvie
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 50 gr boter
  • 100 ml volle melk
  • 350 gr fijngesneden andijvie
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 1 rookworst
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke kleinere stukken. Doe ze over in een pan, giet er net genoeg water bij tot ze net onderstaan. Voeg wat zout toe en kook de aardappels in 20 minuten gaar.

  2. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge pan knapperig. Bewaar het bakvet om door de aardappels te stampen.

  3. Bereid de worst zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Snijd de boter in wat kleinere blokjes, dat is makkelijker stampen. Giet de aardappelen af en stamp met de boter en melk tot een smeuïge puree. Schep de rauwe andijvie, geraspte kaas, spekreepjes en het bakvet erdoor. Breng op smaak met peper. Snijd de worst in plakjes en geef bij de stamppot rauwe andijvie.

Variatietips

  • Liever vegetarisch? Laat de spekreepjes weg en voeg geroosterde walnoten of zongedroogde tomaatjes toe.
  • Maak het iets pittiger met een scheutje mosterd of een snufje nootmuskaat.
  • Geen oude kaas in huis? Geitenkaas of feta werkt ook super in deze stamppot.
  • Voor een extra knapperige bite kun je er wat geroosterde pompoenpitten overheen strooien.
Stamppot rauwe andijvie
Stamppot rauwe andijvie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in