
Zandkoekjes recept (zelf koekjes bakken)
Met dit zandkoekjes recept zullen jouw koekjes nooit meer mislukken. Wij vinden het altijd leuk om zelf koekjes te bakken. Zo gaan we regelmatig koekjes bakken met onze peuters. Supergezellig en een hele leuke activiteit om samen te doen. Meestal gaan we zandkoekjes maken aan de hand van dit koekjesdeeg recept. En ondertussen snoepen we natuurlijk stiekem van het koekjesdeeg, dat is part of the job! Met dit zandkoekjes recept is koekjes bakken makkelijk en zo gepiept. Echt waar! Benieuwd wat je allemaal kan maken met dit koekjesdeeg? Neem een kijkje tussen al onze koekjes recepten.
Koekjes bakken
Met dit zandkoekjes recept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld nootjes of chocola toe. Of maak er lekkere twix koekjes van. Of voeg wat citroenrasp toe voor een lekker fris koekje. Ben je benieuwd naar al onze koekjes recepten? Hier staan ze allemaal voor je op een rij. Ga jij deze zandkoekjes maken?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 30 st.
- 150 gr roomboter
- 225 gr bloem
- 1 ei
- 80 gr witte basterdsuiker
- Snuf zout
Zo maak je het
Snijd de koude boter in blokjes.
Meng de boter met de helft van het het ei, de basterdsuiker, de bloem en een snuf zout in je keukenmachine. Kneed niet te lang. Zodra het een egale deegbal is, is het klaar. Dit kan je uiteraard ook met de hand kneden. Is het deeg te droog, voeg dan een el ijskoud water toe.
Vorm een dikke worst van het deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd plakjes van het deeg af van ongeveer een 0,5 cm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de suikerkoekjes in 15 – 17 minuten goudbruin. Laat de zandkoekjes afkoelen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan