
Lemon cheesecake bars
Als je fan bent van cheesecake én dol bent op frisse smaken, dan ga je deze lemon cheesecake bars geweldig vinden. Ze zijn romig, zacht en precies de goede mix tussen zoet en fris. De knapperige bodem is gemaakt van citroenkoekjes en zorgt voor een heerlijke bite, terwijl de zachte vulling smelt op je tong. De finishing touch? Een drizzle lemoncurd – die kun je trouwens ook heel goed zelf maken met dit recept.
Lemon cheesecake bars: makkelijk van tevoren te maken
Het fijne aan dit recept voor lemon cheesecake bars is dat je het een dag van tevoren kunt maken. Ideaal als je eters krijgt of gewoon alvast iets lekkers klaar wilt hebben staan voor later. Na een nachtje in de koelkast zijn ze op hun allerlekkerst!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 9 st.
- 3 eieren
- 600 gr roomkaas (naturel)
- 125 gr zure room
- 100 gr gesmolten boter
- 175 gr suiker
- 250 gr citroenkoekjes
- 2 tl maizena
- 1 citroen
- 100 gr lemoncurd (recept)
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht). Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.
Meng de roomkaas met de suiker en de zure room in je keukenmachine door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook de rasp van de citroen toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng niet te lang, eenmaal glad is het klaar. Giet de vulling op de koekbodem.
Bak de cheesecake in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat hem daarna tenminste 6 uur (liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Snijd de lemon cheesecake bars in 9 gelijke vierkantjes. Garneer met een drizzle lemoncurd erbovenop.
Variatietips
- Geen citroenkoekjes in huis? Digestive of speculaasjes werken ook prima. Voeg dan een theelepel citroenrasp toe aan de bodem voor die frisse touch.
- Ook lekker: vervang de citroen door limoen en maak heerlijke lime cheesecake bars.
Bewaartip
Deze cheesecake bars blijven 3 dagen goed in de koelkast. Bewaar ze in een afgesloten bakje, zodat ze lekker vers blijven. Haal ze wel op tijd uit de koeling om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Wil je ze langer bewaren? Je kunt ze ook invriezen! Snijd ze in porties en bewaar ze in een luchtdichte bak in de vriezer. Haal ze een paar uur van tevoren uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur ontdooien.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in