Gezond Bananenbrood recept
Dit gezond bananenbrood recept is het meest bekeken recept op Uit Paulines keuken. We snappen wel waarom. Het smaakt naar cake, maar het valt toch in de categorie gezonde tussendoortjes. Yes, dat willen we allemaal.
Is bananenbrood gezond?
Is bananenbrood gezond? Dit bananenbrood recept is zonder suiker (we voegen dadels toe voor de zoetigheid) en gemaakt met amandelmeel (dus glutenvrij en koolhydraatarm). Je kan het ook met speltbloem of gewoon tarwebloem maken, dan is het nog steeds lekker, gezond en suikervrij, maar dus niet geschikt voor mensen met een gluten allergie.
Zelf bananenbrood maken
Dit bananabread recept is lekker makkelijk. Want daar houden wij van. Je hebt slechts een kom nodig en een bakblik. Wij gebruiken zelf al jaren deze cakevorm. Je kan letterlijk in 5 minuten gezond bananenbrood maken. Het moet daarna alleen nog even de oven in.
Variatietips voor bananenbrood
Wij voegen nu chocola en noten toe aan deze gezonde cake, maar dit kan eigenlijk van alles zijn. Maak het eens met blauwe bessen met kokos. Voor de snelle trek maak je bananabread in a mug. Binnen 2 minuten klaar. Das ook fijn. Oh en deze met pindakaas is mijn lievelings! Allemaal lekker. Al met al een lekker en gezond tussendoortje.
Tip!
Onze tip: snijd hem in plakjes en vries deze in. Dan heb je altijd een gezonde cake achter de hand.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 60 gr dadels (3 medjool dadels)
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr pure chocola
- 75 gr gemengde noten
- 30 gr kokosrasp
- snuf zout
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Nog wat tips!
- Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananabread ongeveer 5 dagen bewaren.
- Je kunt het bananenbrood ook heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
- Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing, kokosbloesemsuiker of agavesiroop toe.
- Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
- Je kunt het bananabread ook met speltbloem maken. Ook kan je de helft van het meel vervangen voor quinoameel, havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.
- De pure chocolade van Vivani is gezoet met kokosbloesemsuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in