Menu
Bananabread-.jpg

Gezond Bananenbrood recept

Dit gezonde bananenbrood recept is het meest bekeken recept op Uit Pauline’s keuken. We snappen wel waarom. Het smaakt naar cake, maar het valt toch in de categorie gezonde tussendoortjes. Yes, dat willen we allemaal. Dit bananenbrood recept is zonder suiker (we voegen dadels toe voor de zoetigheid) en gemaakt met amandelmeel (dus glutenvrij en koolhydraatarm). Je kan het ook met speltbloem of gewoon tarwebloem maken, dan is het nog steeds lekker, gezond en suikervrij, maar dus niet geschikt voor mensen met een gluten allergie.

 

 

Zelf bananenbrood maken

Dit bananabread recept is lekker makkelijk. Want daar houden wij van. Je hebt slechts een kom nodig en een bakblik. Je kan letterlijk in 5 minuten bananenbrood maken. Het moet daarna alleen nog even de oven in. Wij voegen nu chocola en noten toe aan deze gezonde cake, maar dit kan eigenlijk van alles zijn. Maak het eens met blauwe bessen  met kokos. Voor de snelle trek maak je bananabread in a mug. Binnen 2 minuten klaar. Das ook fijn. Oh en deze met pindakaas is mijn lievelings!  Allemaal lekker. Al met al een lekker en gezond tussendoortje. Onze tip: snijd hem in plakjes en vries deze in. Dan heb je altijd een gezonde cake achter de hand.

Ingrediënten voor 1 bananabread van 20 cm
3 rijpe bananen (375 gr)
3 eieren
150 gr amandelmeel (of 200 gr speltbloem)
60 gr dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen samen met de dadels (z0nder pit) glad met een staafmixer in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en mix ze door het beslag.

Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (20 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananabread in ongeveer 45 – 50 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. De structuur blijft een beetje nattig (vooral bij amandelmeel) dit hoort zo.

Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.

Nog wat tips voor bananenbrood maken

  • Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananabread ongeveer 3 dagen bewaren.
  • Je kunt het bananabread ook  heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
  • Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe.
  • Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
  • Je kunt het bananabread ook met speltbloem maken. Ook kan je de helft van het meel vervangen voor havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.
  • Heb je een grotere cakevorm verdubbel dan het recept.

Dit recept is glutenvrij en voedselzandloper proof.

1 cake

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr dadels (3 medjool dadels)
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola
  • 75 gr gemengde noten
  • 30 gr kokosrasp
  • snuf zout

Materialen

  • 1 cakeblik (23 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Pureer de bananen samen met de dadels (z0nder pit) glad met een staafmixer in een kom.

  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

  3. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

  4. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

  5. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

  6. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.

Nog wat tips!

  • Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananabread ongeveer 5 dagen bewaren.
  • Je kunt het bananabread ook  heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
  • Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing, kokosbloesemsuiker of agavesiroop toe.
  • Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
  • Je kunt het bananabread ook met speltbloem maken. Ook kan je de helft van het meel vervangen voor quinoameel, havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.
  • De pure chocolade van Vivani is gezoet met kokosbloesemsuiker.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan