Menu

Pasen: Omelet uit de oven met groene asperges

Het is alweer bijna Pasen en sinds ik moeder ben, geniet ik nog meer van dit soort dagen. Gezellig samen zijn en lekkere dingen eten. Een eitje mag dan natuurlijk niet ontbreken. Gepocheerd, gekookt, gebakken of in de vorm van een omelet uit de oven. Dat is zo makkelijk om te maken en je kan het op verschillende manieren presenteren. We kennen allemaal de klassieke dubbelgevouwen omelet, maar deze keer bakte ik hem in een brownievorm en sneed ik hem daarna in repen. Is weer eens wat anders. Het is gewoon een omelet (met een kleine twist, want ik voegde nog ricotta toe), maar het ziet er wel heel anders uit. En met dit soort kleine trucjes kan je mensen toch weer verrassen. En kijk, dat vind ik nou leuk!

Het is gewoon een omelet, maar het ziet er wel heel anders uit. En met dit soort kleine trucjes kan je mensen toch weer verrassen.

Lekkere voorjaarskleurtjes

Ik voegde lekker veel groentes toe; groene asperges, doperwten en lente ui. Ik vind niet alleen de smaken lekker, maar ik vind die frisse groene kleurtjes ook zo fijn. De tijd van donkere paarse bieten, oranje pompoenen en knollen maakt  weer plaats voor frisgroene groentes zoals peultjes, tuinerwten en bosuitjes. Yes! Afgemaakt met lekker veel verse kruiden. Een plaatje om te zien toch? En ook om te eten, want dit omelet recept is heerlijk.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren (maat L)
  • 150 gr ricotta
  • 100 gr doperwten
  • 350 gr groene asperges
  • 2 st. lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handje peterselie
  • Handje bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

  2. Was de groene asperges, verwijder het kontje en snijd ze in stukken. Roerbak ze 4 minuten in wat olijfolie met een teentje gehakte knoflook.  Snijd de lente ui in ringen en voeg deze samen met de doperwten toe. Verwarm nog 1 minuut. Breng de groentes smaak met peper en zout. Verdeel het dan over een brownievorm (20 x 20) of ovenschaal.

  3. Klop de eieren met de ricotta luchtig. Breng dit op smaak met peper en zout en de gehakte peterselie en bieslook. Verdeel het mengsel over de groente.

  4. Bak de omelet uit de oven in 20 – 25 minuten af. Snijd in repen en serveer met brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.