Tips voor een vegan kerstmenu zonder stress
Vegan voorgerechten en bijgerechten om mee te beginnen
Voor een goede start kies je voor een licht en smaakvol voorgerecht. Begin met een verwarmende Thaise broccolisoep of een kruidige pittige pompoensoep, beiden vol van smaak en perfect voor koude winteravonden. Een vegan borrelplateau doet het ook altijd goed bij het aperitief. Vul het bord met bijvoorbeeld cannellini-bonenspread met citroen en een heerlijke tapenade met zongedroogde tomaat voor wat Mediterraanse flair.
Een kleurrijk en voedzaam hoofdgerecht voor een vegan kerstmenu
Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit veel heerlijke opties. Onze Marokkaanse couscous met groenten en specerijen is een kleurrijke, kruidige toevoeging aan het diner. Voor wie van iets warms uit de oven houdt, is er de aubergine- en zongedroogde tomatenstoof – heerlijk met een portie geroosterde worteltjes of knapperige groentefriet van pastinaak. Ook altijd goed: aardappeltjes uit de oven met rozemarijn.
Lekkere vegan toetjes
Als afsluiter van dit vegan kerstmenu heb je de keuze uit vele dessert recepten. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke chocolade-tompouce of een luchtige rabarber-crumble.
Tips voor een stressvrije vegan kerst
Met deze tips zorg je voor een relaxte, feestelijke dag zonder stress:
- Bereid op tijd voor: Soepen en spreads kun je prima een dag eerder maken.
- Kies gerechten die makkelijk opwarmen: Veel stoof- en ovengerechten zijn de volgende dag zelfs nóg lekkerder.
- Slim inkopen: Ga naar een speciale vegan traiteur of bezoek een webshop met vegan producten om lekkere dingen in te kopen.