Menu
DSC_0189-2-710x380.jpg

Tapenade met zongedroogde tomaat

Ik kreeg een verzoekje of ik ook een lekker recept voor tapenade had. Hoewel ik regelmatig tapenade eet, had ik er nog nooit een recept van op mijn blog gezet. Tapenade maken is super makkelijk en heel snel klaar. Je kan het maken van groene of zwarte olijven, maar zelf vind ik tapenade met zongedroogde tomaat het lekkerst.

Let er wel op dat je geen zout toevoegt. Olijven zijn van zichzelf al vrij zout en extra zout is dus niet zo lekker. Daarom voeg ik altijd een scheutje citroensap toe om het zoutige een beetje op te heffen. Tapenade is lekker op vers stokbrood, Turkse pide, maar ook op een toastje of crostini.

Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr uitgelekte zongedroogde tomaatjes
75 gr groene olijven
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 el citroensap

Zo maak je het
Blend alles fijn in een keukenmachine. Dat is alles. Maak het niet te glad, zodat je tapenade nog een beetje structuur behoudt.

Is je tapenade te droog, voeg dan nog wat extra olie toe.

Tapenade met zongedroogde tomaat

Niet moeilijk toch? Het kaasje wat op de plank ligt, is de gebakken camembert uit de oven.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan