Tapenade

Tapenade

Zelf tapenade maken is heel makkelijk en het is snel klaar. Je kan het maken van enkel groene of zwarte olijven, maar zelf vinden we tapenade met zongedroogde tomaat het lekkerst. Let er wel op dat je geen zout toevoegt. Olijven zijn van zichzelf al vrij zout en extra zout is dus niet zo lekker. Daarom voegen we altijd een scheutje citroensap toe om het zoutige een beetje op te heffen. Tapenade is lekker op vers stokbrood, Turkse pide, maar ook op een toastje of crostini.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 100 gr groene olijven (zonder pit)
  • 150 gr semi gedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten tot een grove spread in een keukenmachine. Dat is alles. Maak het niet te glad, zodat je tapenade nog een beetje structuur behoudt.

    Is je tapenade te droog, voeg dan nog wat extra olie toe.

Tapenade

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)

3 februari 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in