
Ratatouille uit de oven
Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten. We hebben wel eens de klassieke ratatouille gemaakt, maar zelf houden we meer van de moderne versie. In een klassieke ratatouille gaan meestal uien, tomaten, courgette, aubergine en knoflook. Dit wordt zachtjes gestoofd in een pan, totdat alle groenten zacht geworden zijn. Deze ratatouille is in de oven gegaard, waardoor de groentes meer hun structuur behouden. Bovendien is dit ook heel makkelijk en is het een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt er net als de Fransen brood bij eten, maar je kan het ook prima serveren met gebakken aardappeltjes of pasta of rijst.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 5 tomaten
- 1 rode paprika
- Knoflook olie
- Tijm
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de knoflook olie, hak je een teentje knoflook fijn en voeg je dit aan wat olijfolie toe.
Was de groentes. Snij de aubergine, de tomaten en de courgette in dunne plakken. Snij de paprika in reepjes.
Neem een grote ovenschaal en verdeel de groentes over de schaal. Het staat het leukste als je de plakjes om en om in de schaal legt. Verdeel de paprika reepjes over de schaal.
Bestrijk de groentes met de knoflook olie en breng de schotel op smaak met peper, zout en tijm.
Bak de ratatouille in ongeveer 20 – 25 minuten gaar in de oven.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan