Groente tajine

Groente tajine met zoete aardappel

Zin in een lekker vegetarisch gerecht? Deze groente tajine bestaat uit heel veel groenten, zoals zoete aardappel, paprika en kikkererwten, die je stooft in een lekkere kruidenmix en groentebouillon. Hierdoor worden de groenten lekker zacht en vol van smaak. Samen met de zoete smaak van rozijnen en zoute olijven heb je in 30 minuten een heerlijk Midden-Oosters gerecht op tafel staan. Serveer de groente tajine met couscous en verse kruiden.
Groente tajine
Groente tajine

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode paprika
  • 350 gr zoete aardappel
  • 1 blik kikkererwten ( 400 gram )
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el groene olijven
  • 250 ml groente bouillon
  • 60 gr blanke rozijnen
  • 3 el tajine specerijenmix (Marokkaanse kruiden)
  • 3 takjes dille
  • 3 takjes koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de uien en knoflook en hak beiden fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Halveer de paprika en snijd de zaadlijst er uit, hak de paprika in grove stukken.

  2. Verhit olijfolie in een Tajine (of stoofpan) en voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de zoete aardappel en paprika toe, bak 3 minuten mee en schep de specerijenmix door de groenten. Schep de rozijnen er door en schenk voorzichtig de bouillon in de tajine. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur 10-12 minuten koken tot de zoete aardappel helemaal zacht is.

  3. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Roer ze door de groente  en warm ze 2-3 minuten mee. Snijd de olijven doormidden en roer ze door de groenten.

  4. Hak de verse kruiden fijn. Verdeel de groente tajine over de borden, bestrooi royaal met de fijngehakte kruiden en serveer eventueel met couscous en een flinke eetlepel Griekse yoghurt.

Groente tajine
Groente tajine

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in