Groente tajine met zoete aardappel

Groente tajine met zoete aardappel

Zin in een lekker vegetarisch gerecht? Deze groente tajine bestaat uit heel veel groenten, zoals zoete aardappel, paprika en kikkererwten, die je stooft in een lekkere kruidenmix en groentebouillon. Hierdoor worden de groenten lekker zacht en vol van smaak. Samen met de zoete smaak van rozijnen en zoute olijven heb je in 30 minuten een heerlijk Midden-Oosters gerecht op tafel staan. Serveer de groente tajine met couscous en verse kruiden.
Groente tajine met zoete aardappel
Groente tajine met zoete aardappel

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode paprika
  • 350 gr zoete aardappel
  • 1 blik kikkererwten (van 400 gram )
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el groene olijven
  • 250 ml groente bouillon
  • 60 gr blanke rozijnen
  • 3 el tajine specerijenmix ((Marokkaanse kruiden))
  • 3 takjes dille
  • 3 takjes koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de uien en knoflook en hak beiden fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Halveer de paprika en snijd de zaadlijst er uit, hak de paprika in grove stukken.

  2. Verhit olijfolie in een Tajine (of stoofpan) en voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de zoete aardappel en paprika toe, bak 3 minuten mee en schep de specerijenmix door de groenten. Schep de rozijnen er door en schenk voorzichtig de bouillon in de tajine. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur 10-12 minuten koken tot de zoete aardappel helemaal zacht is.

  3. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Roer ze door de groente  en warm ze 2-3 minuten mee. Snijd de olijven doormidden en roer ze door de groenten.

  4. Hak de verse kruiden fijn. Verdeel de groente tajine over de borden, bestrooi royaal met de fijngehakte kruiden en serveer eventueel met couscous en een flinke eetlepel Griekse yoghurt.

Groente tajine met zoete aardappel
Groente tajine met zoete aardappel

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Couscous Zoete aardappel Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (10 stemmen)

18 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in