
Groente tajine met zoete aardappel



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 rode paprika
- 350 gr zoete aardappel
- 1 blik kikkererwten (van 400 gram )
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el groene olijven
- 250 ml groente bouillon
- 60 gr blanke rozijnen
- 3 el tajine specerijenmix ((Marokkaanse kruiden))
- 3 takjes dille
- 3 takjes koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Couscous
- Yoghurt
Zo maak je het
Haal de schil van de uien en knoflook en hak beiden fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Halveer de paprika en snijd de zaadlijst er uit, hak de paprika in grove stukken.
Verhit olijfolie in een Tajine (of stoofpan) en voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de zoete aardappel en paprika toe, bak 3 minuten mee en schep de specerijenmix door de groenten. Schep de rozijnen er door en schenk voorzichtig de bouillon in de tajine. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur 10-12 minuten koken tot de zoete aardappel helemaal zacht is.
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Roer ze door de groente en warm ze 2-3 minuten mee. Snijd de olijven doormidden en roer ze door de groenten.
Hak de verse kruiden fijn. Verdeel de groente tajine over de borden, bestrooi royaal met de fijngehakte kruiden en serveer eventueel met couscous en een flinke eetlepel Griekse yoghurt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan