Groente tajine met zoete aardappel
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rode paprika
- 350 gr zoete aardappel
- 1 blik kikkererwten ( 400 gram )
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el groene olijven
- 250 ml groente bouillon
- 60 gr blanke rozijnen
- 3 el tajine specerijenmix (Marokkaanse kruiden)
- 3 takjes dille
- 3 takjes koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Couscous
- Yoghurt
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de uien en knoflook en hak beiden fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Halveer de paprika en snijd de zaadlijst er uit, hak de paprika in grove stukken.
Verhit olijfolie in een Tajine (of stoofpan) en voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de zoete aardappel en paprika toe, bak 3 minuten mee en schep de specerijenmix door de groenten. Schep de rozijnen er door en schenk voorzichtig de bouillon in de tajine. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur 10-12 minuten koken tot de zoete aardappel helemaal zacht is.
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Roer ze door de groente en warm ze 2-3 minuten mee. Snijd de olijven doormidden en roer ze door de groenten.
Hak de verse kruiden fijn. Verdeel de groente tajine over de borden, bestrooi royaal met de fijngehakte kruiden en serveer eventueel met couscous en een flinke eetlepel Griekse yoghurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in