Tomatensalade met citroen basilicum dressing
Met een handvol goede ingrediënten kan je al snel wat lekkers maken! Zie ook deze snelle tomatensalade. Supersimpel, maar bomvol smaak. En door een klein beetje aandacht te besteden aan je presentatie, ziet het er extra lekker uit. Kijk je kan ook gewoon alle tomaatjes halveren in een grote kom doen en mengen met de dressing. Niets mis mee. Maar gebruik je verschillende tomaten en presenteer je ze op een mooie schaal dan krijg je meteen een heel ander plaatje. Prachtig toch? De citroen basilicum dressing maakt het helemaal af. Lekker met gebakken zalm of een spiesje van de bbq. Kijk hier voor nog meer lekkere recepten met tomaat.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr cherrytomaten (gekleurd)
- 6 trostomaten
- 1 rode ui
- 2 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- 15 gr basilicum (+ extra om te garneren)
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
Begin met het maken van de dressing. Mix 15 gr basilicum, met een teentje knoflook, 2 el citroensap en 4 el olijfolie glad in je keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de trostomaten in parten en in plakjes (leuk voor de variatie). Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over een schaal.
Verdeel de dressing over de tomatensalade en garneer met extra basilicum. Ook lekker met feta of mozzarella.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.