Menu
tomatensalade-7811.jpg

Tomatensalade met citroen basilicum dressing

Met een handvol goede ingrediënten kan je al snel wat lekkers maken! Zie ook deze snelle tomatensalade. Supersimpel, maar bomvol smaak. En door een klein beetje aandacht te besteden aan je presentatie, ziet het er extra lekker uit. Kijk je kan ook gewoon alle tomaatjes halveren in een grote kom doen en mengen met de dressing. Niets mis mee. Maar gebruik je verschillende tomaten en presenteer je ze op een mooie schaal dan krijg je meteen een heel ander plaatje. Prachtig toch? De citroen basilicum dressing maakt het helemaal af. Lekker met gebakken zalm of een spiesje van de bbq.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr cherrytomaten (gekleurd)
  • 6 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr basilicum (+ extra om te garneren)
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  1. Begin met het maken van de dressing. Mix 15 gr basilicum, met een teentje knoflook, 2 el citroensap en 4 el olijfolie glad in je keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Halveer de cherrytomaten. Snijd de trostomaten in parten en in plakjes (leuk voor de variatie). Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over een schaal.

  3. Verdeel de dressing over de tomatensalade en garneer met extra basilicum. Ook lekker met feta of mozzarella.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan