tomatensalade

Tomatensalade met citroen basilicum dressing

Met een handvol goede ingrediënten kan je al snel wat lekkers maken! Zie ook deze snelle tomatensalade. Supersimpel, maar bomvol smaak. En door een klein beetje aandacht te besteden aan je presentatie, ziet het er extra lekker uit. Kijk je kan ook gewoon alle tomaatjes halveren in een grote kom doen en mengen met de dressing. Niets mis mee. Maar gebruik je verschillende tomaten en presenteer je ze op een mooie schaal dan krijg je meteen een heel ander plaatje. Prachtig toch? De citroen basilicum dressing maakt het helemaal af. Lekker met gebakken zalm of een spiesje van de bbq. Kijk hier voor nog meer lekkere recepten met tomaat.

tomatensalade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr cherrytomaten (gekleurd)
  • 6 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr basilicum (+ extra om te garneren)
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Begin met het maken van de dressing. Mix 15 gr basilicum, met een teentje knoflook, 2 el citroensap en 4 el olijfolie glad in je keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Halveer de cherrytomaten. Snijd de trostomaten in parten en in plakjes (leuk voor de variatie). Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over een schaal.

  3. Verdeel de dressing over de tomatensalade en garneer met extra basilicum. Ook lekker met feta of mozzarella.

makkelijke salade
citroen basilicum dressing

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in