
Vegan borrelplank
Om me heen zie ik steeds meer mensen veganist worden. Ook restaurants spelen hier op in door meer vegan opties aan te bieden. Er bestaat zelfs een vegan junkfoodbar, waar je alleen maar vegan junkfood kunt eten. Deze vegan borrelplank is zoals de naam al doet vermoeden volledig vegan. Ik ben zelf niet vegan, maar alles wat op deze vegan borrelplank ligt vind ik lekker. Dit kun je dus prima op tafel zetten als je gasten ontvangt die vegan zijn, want dit borrelplateau is ook superlekker voor de niet-vegans. Maar wat betekent vegan nou eigenlijk? Veganisten eten en gebruiken geen dieren, iets dat van een dier afkomstig is of dat op een dier getest is. Dus vegans eten bijvoorbeeld geen vlees en vis, maar ook geen zuivelproducten. Dit borrelplateau is daarom helemaal vegan proof.
Wat veel mensen denken is dat je gezond eet, als je vegan eet. Dit is niet perse waar. Oreo koekjes zijn bijvoorbeeld vegan, maar zitten bomvol suiker. Je kan namelijk gewoon suiker eten als veganist. Ik ben zelf niet vegan en heel eerlijk? Ik denk niet dat ik het zou kunnen. Daarvoor ben ik een te grote kaasliefhebber. Vlees of vis zou ik nog wel kunnen missen, maar kaas en zuivel niet echt denk ik. Ik eet overigens wel heel bewust. Ik eet niet veel vlees en als ik vlees eet is het biologisch vlees. Ik eet grotendeels vegetarisch en soms dus ook vegan, maar dan vooral omdat ik het lekker vind. Dit vegan borrelplateau is een goed voorbeeld daarvan. Lekkere hummus, vijgen, noten en groente om mee te dippen. Ik hou er van.
Zou een vegan lifestyle iets voor jou zijn? Heb je er wel eens over nagedacht? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk om te lezen.
Ingrediënten voor 1 plank
Dips
Recept klassieke hummus
Recept avocado hummus
Recept romesco dip
Fruit, noten en olijven
Dadels
Vijgen
Druiven
Gemengde noten
Olijven
Brood & cracker
Pitabrood
Crackers
Crudité
Bleekselderij
Komkommer
Worteltjes
Cherrytomaatjes
Zo maak je het
Maak de hummus, avocadohummus en romesco dip volgens het recept.
Snijd de komkommer in plakjes en de bleekselderij in reepjes.
Doe de dips in bakjes. Verdeel alle ingrediënten over een grote borrelplank. En dippen maar!

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan