fbpx
Menu

Pilav schotel met courgette en noten

Alles gaat gewoon in 1 pan bij deze pilav schotel! Wanneer je de ingrediënten zachtjes in de bouillon laat pruttelen kook je de rijst en alle groenten in een keer gaar en trekken de smaken van de kruiden en bouillon in de rijst. Het werkt eigenlijk net als een ovengerecht, wanneer alles in de pan zit heb je er geen omkijken meer naar. De timer van je mobiel aan (of de ovenwekker, die gebruik ik altijd) en je kunt iets heel anders gaan doen. En daarna heb je alleen die pan vies gemaakt, superfijn dus wanneer je geen zin hebt in een enorme afwas.

Lekker voedzaam

Deze pilav is lekker voedzaam en niet alleen de zilvervlies rijst zorgt daar voor. Door verschillende soorten noten aan je pilav toe te voegen is geeft het gerecht een heel voldaan gevoel. Perfect gerecht voor doordeweeks dus. Bestrooi de pilav mooi met de granaatappelpitjes en grof gehakte verse kruiden. Dat staat niet alleen heel mooi, maar dat verse en knapperige combineert goed met de gestoofde rijst en groenten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 50 gr rozijnen (en extra om te garneren)
  • 50 gr walnoten (en extra om te garneren )
  • 50 gr pistachenoten (en extra om te garneren )
  • 450 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje munt
  • Zwarte olijven voor erbij
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snipper de uien. En snijd de courgettes in plakjes. Verhit wat olijfolie in een stoofpan en fruit de ui aan. Bak de courgette mee tot ze een kleurtje krijgen. Breng op smaak met zout en peper. Haal 2-3 van het mengsel uit de pan en zet even apart. 

  2. Hak de munt en peterselie fijn (houd wat achter om later mee te garneren). Bouw nu de pilav op. Doe 1/3 van de rijst in de pan, verdeel er wat noten over, wat rozijnen en verse kruiden. Maak de volgende laag en begin weer met het courgette mengsel, de rijst, noten, rozijnen en kruiden. Maak op dezelfde manier de laatste laag. Schenk rustig de bouillon er bij en breng langzaam aan de kook. 

  3. Doe de deksel op de pan en laat 12 minuten op laag vuur koken. Haal tussentijds de deksel niet van de pan. Draai het vuur uit en laat nog eens 10 minuten staan (haal nog steeds de deksel niet van de pan). 

  4. Schep de pilav schotel op een schaal en garneer met extra rozijnen, noten en verse kruiden. En maak af met de granaatappelpitjes en geef er zwarte olijven bij.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

1 reactie

  • Elisabeth de Raadt
    8 december 2019 om 10:39

    Fijn, zo een vegatarisch (vegan) recept. Bedankt! Ik ga het deze week proberen. Voor extra groenten kan ik misschien aubergine toevoegen?

Reactie plaatsen