Cannellini bonenspread met citroen
Deze bonenspread van cannellini bonen is supermakkelijk om te maken en heel erg lekker op brood, toast of op een cracker. Als je dol bent op hummus, dan zal deze bonenspread ook zeker in de smaak vallen. Een lekkere en gezonde optie, want peulvruchten zijn hartstikke goed voor je. En leuk om eens te variëren met verschillende peulvruchten. Voor dit recept gebruiken we cannellini bonen. Dit zijn witte bonen, met een romige, zachte textuur. Perfect voor het maken van een lekkere bonenspread.
Bonenspread bewaren
Het is overigens niet alleen geschikt voor de lunch. Maar ook heel lekker op een toastje voor bij de borrel of je kunt er je groenten in dippen. In een potje kun je de cannellini bonenspread een paar dagen goed houden. Maar dan is het toch al op. Wanneer je nog een andere lekkere variant zoekt voor op brood dan is dit romesco smeersel ook heerlijk.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gr cannellini bonen (uit blik)
- 1 citroen (sap en geraspte schil)
- Olijfolie
- Zout en peper
Lekker met:
- Crackers, toastjes of brood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe alles in het hakmolentje van de staafmixer. Pulseer tot dat je een mooie gladde spread krijgt. Voeg wanneer nodig wat extra olijfolie toe. Breng de bonenspread op smaak met zout en peper.
Serveer de spread met crackers of brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in