Menu
Bonenspread-4.jpg

Cannellini bonenspread met citroen

Dit is een fantastisch recept voor wanneer je gek bent op hummus. En wie is dat nou niet? Ik heb het bedacht omdat ik zelf best vaak hummus maak om het vervolgens op mijn brood te smeren als lunch. Met als gedachte, dan eet ik lekker wat peulvruchten en het is vegetarisch. Dat vegetarische heeft te maken met dat ik nog iets minder vlees zou willen eten dan ik al doe en niet wil terugvallen op pindakaas of kaas. Wanneer je dus vaak hummus eet ben je het op een gegeven moment een beetje zat. En dan kun je deze cannellini bonenspread maken. Je maakt het net zo gemakkelijk als hummus. Hup alles in het hakmolentje van de staafmixer, wat olie erbij en klaar. Beetje op smaak brengen met zout en peper en je hebt een fantastisch lekker smeersel!

Het is overigens niet alleen geschikt voor de lunch. Maar ook heel lekker op een toastje voor bij de borrel of je kunt er je groenten in dippen. In een potje kun je de cannellini bonenspread een paar dagen goed houden. Maar dan is het toch al op. Wanneer je nog een andere lekkere variant zoekt voor op brood dan is dit romesco smeersel ook heerlijk.

bonenspread

bonenspread

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr cannellini bonen (uit blik)
1 citroen (sap en geraspte schil)
Olijfolie
Zout en peper

Lekker met: Crackers, toastjes of brood

Zo maak je het
Doe alles in het hakmolentje van de staafmixer. Pulseer tot dat je een mooie gladde spread krijgt. Voeg wanneer nodig wat extra olijfolie toe. Breng de bonenspread op smaak met zout en peper.

Serveer de spread met crackers of brood.

bonenspread

bonenspread

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan