Chocolade tompouce

Chocolade tompouce

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je geliefde (of jezelf) te verwennen met iets zoets. Deze chocolade tompouce is een heerlijke traktatie waar je iemand héél blij mee maakt! Het combineert knapperig bladerdeeg met een rijke (plantaardige!) chocolademousse, afgemaakt met een chocolade topping, een toef – vegan – slagroom en romantische versiering, zoals chocolade hartjes of aardbeien gedipt in chocolade.

De ster van deze chocolade tompouce

De ster van deze chocolade tompouce is Almhof plantaardige chocolademousse. Deze mousse is onweerstaanbaar luchtig en vol van smaak, gemaakt met Belgische chocolade en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het is een superlekker vegan alternatief op klassieke chocolademousse, die zorgt voor een romige vulling in je tompouce.

Chocolade tompouce
Chocolade tompouce
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg (zonder roomboter)
  • 420 gr Almhof plantaardige chocolademousse (2 verpakkingen)
  • 100 gr margarine
  • 300 gr pure chocolade
  • 160 gr poedersuiker
  • 8 aardbeien
  • plantaardige slagroom
  • versiering: snoephartjes en sprinkles
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, snijd ze door de helft zodat er 8 rechthoekige plakjes ontstaan en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, leg er bakpapier op en een tweede bakplaat om het bladerdeeg plat te houden tijdens het bakken.

    Bak het bladerdeeg in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn (circa 15-20 minuten). Laat ze daarna volledig afkoelen.

  3. Maak ondertussen de chocoladetopping. Hak de chocolade in stukjes en de margarine in blokjes. Smelt de chocolade au bain-marie, in een hittebestendige kom op een pan gevuld met een laagje water. Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en leg ze op een bordje om uit te harden.

    Roer daarna de margarine door de rest van de gesmolten chocolade. Schep tot slot beetje voor beetje de poedersuiker door het chocolademengsel en roer tot een glad mengsel. Laat het iets afkoelen en bestrijk 4 van de afgekoelde plakjes bladerdeeg met de chocoladetopping. Laat even opstijven in de koelkast.

    Tip: Blijf goed roeren door de chocoladetopping, want de chocolade koelt snel af en kan snel dik worden. Als de topping te dik is geworden kun je hem weer even au bain-marie opwarmen, zo wordt de topping weer wat vloeibaarder. 

  4. Verdeel de Almhof plantaardige chocolademousse, circa 3 eetlepels per tompouce, over de overige plakjes bladerdeeg. Strijk eventueel glad met een warm mes voor een extra strak effect. Leg de bladerdeegplakjes met chocoladetopping voorzichtig op de plakjes met chocolademousse, zodat je een tompouce vormt.

    Spuit toefjes plantaardige slagroom op de tompouce en versier ze met de chocolade-aardbeien, snoephartjes en sprinkles.

Chocolade tompouce
Chocolade tompouce

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Almhof. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.