Chocolade tompouce
Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je geliefde (of jezelf) te verwennen met iets zoets. Deze chocolade tompouce is een heerlijke traktatie waar je iemand héél blij mee maakt! Het combineert knapperig bladerdeeg met een rijke (plantaardige!) chocolademousse, afgemaakt met een chocolade topping, een toef – vegan – slagroom en romantische versiering, zoals chocolade hartjes of aardbeien gedipt in chocolade.
De ster van deze chocolade tompouce
De ster van deze chocolade tompouce is Almhof plantaardige chocolademousse. Deze mousse is onweerstaanbaar luchtig en vol van smaak, gemaakt met Belgische chocolade en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het is een superlekker vegan alternatief op klassieke chocolademousse, die zorgt voor een romige vulling in je tompouce.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakjes bladerdeeg (zonder roomboter)
- 420 gr Almhof plantaardige chocolademousse (2 verpakkingen)
- 100 gr margarine
- 300 gr pure chocolade
- 160 gr poedersuiker
- 8 aardbeien
- plantaardige slagroom
- versiering: snoephartjes en sprinkles
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, snijd ze door de helft zodat er 8 rechthoekige plakjes ontstaan en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, leg er bakpapier op en een tweede bakplaat om het bladerdeeg plat te houden tijdens het bakken.
Bak het bladerdeeg in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn (circa 15-20 minuten). Laat ze daarna volledig afkoelen.
Maak ondertussen de chocoladetopping. Hak de chocolade in stukjes en de margarine in blokjes. Smelt de chocolade au bain-marie, in een hittebestendige kom op een pan gevuld met een laagje water. Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en leg ze op een bordje om uit te harden.
Roer daarna de margarine door de rest van de gesmolten chocolade. Schep tot slot beetje voor beetje de poedersuiker door het chocolademengsel en roer tot een glad mengsel. Laat het iets afkoelen en bestrijk 4 van de afgekoelde plakjes bladerdeeg met de chocoladetopping. Laat even opstijven in de koelkast.
Tip: Blijf goed roeren door de chocoladetopping, want de chocolade koelt snel af en kan snel dik worden. Als de topping te dik is geworden kun je hem weer even au bain-marie opwarmen, zo wordt de topping weer wat vloeibaarder.
Verdeel de Almhof plantaardige chocolademousse, circa 3 eetlepels per tompouce, over de overige plakjes bladerdeeg. Strijk eventueel glad met een warm mes voor een extra strak effect. Leg de bladerdeegplakjes met chocoladetopping voorzichtig op de plakjes met chocolademousse, zodat je een tompouce vormt.
Spuit toefjes plantaardige slagroom op de tompouce en versier ze met de chocolade-aardbeien, snoephartjes en sprinkles.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Almhof. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in