wortelsalade

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Zin in een lekkere wortelsalade? Je maakt het extra lekker om de wortelen te roosteren. Het duurt wel even voordat ze klaar zijn, maar je hoeft natuurlijk niet naast de de oven te gaan zitten. En wanneer je die tijd dus opvult met hele andere bezigheden dan valt het behoorlijk mee hoeveel tijd je eigenlijk bezig bent om deze salade te maken. Meetstal maken we geroosterde worteltjes op de Franse manier (met boter en tijm of dragon) of op Midden-Oosterse wijze met komijn, koriander en feta. Maar geroosterde worteltjes passen ook perfect in een meer Aziatische salade. Het is niet helemaal Aziatisch want we combineren de worteltjes in dit recept met knapperige kikkererwten. Waarmee het eigenlijk meer een Fusion bospeentjes worden. 

Lekker veel Aziatische ingrediënten

Maar de overige ingrediënten zijn juist weer wel heel Aziatisch. Denk aan de taugé, pinda’s en verse koriander. Wanneer je overigens koriander echt niet lekker vind, mijn vriend walgt er bijvoorbeeld echt van, dan kun je ook platte peterselie gebruiken. De dressing is al helemaal Aziatisch met sojasaus en gember. Deze geroosterde wortelsalade serveer je lauwwarm. De dressing kun je er het beste ook al overheen gieten wanneer de worteltjes nog warm zijn. Dan nemen ze namelijk het best de smaken op, waardoor je geroosterde wortel salade nog lekkerder wordt. De taugé laat je gewoon rauw waardoor je een lekker fris en knapperig smaakje in de salade krijgt. Wanneer je wilt kun je de salade of serveren met noedels, rijst of meer fusion met platbrood. 

Geroosterde wortelsalade
wortelsalade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bossen bospeentjes
  • 250 gr taugé
  • 400 gr kikkererwten (blik)
  • 90 gr pinda's
  • 1 tl korianderpoeder
  • 20 gr koriander (verse)
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 el olijfolie

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 tenen knoflook
  • 15 gr gember (verse)
  • 6 el sojasaus
  • 4 el sesamolie
  • 3 tl suiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) of 180 graden (hetelucht) 

  2. Maak de bospeentjes schoon en halveer dikkere. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet ze voor 30-45 minuten in een voorverwarmde verwarmde oven.

  3. Maak nu de knapperige kikkererwten; giet ze af en spoel ze daarna nog een keer goed na. Laat ze even uitlekken. Rooster ze dan in een pan met wat olie tot dat ze knapperig zijn. Bestrooi ze met korianderpoeder en schep ze nog een keer door de pan. Breng op smaak met wat zout en zet ze even apart. 

  4. Hak de verse kruiden grof. Maak de dressing. Snijd de gember en knoflook fijn. Doe de sojasaus en sesamolie samen met de suiker in een steelpannetje. Voeg de knoflook en gember toe en roer er doorheen. Breng zachtjes aan de kook zodat de suiker goed kan oplossen. Laat de dressing daarna afkoelen. Breng op smaak met peper.

  5. Leg de geroosterde worteltjes op een schaal. Verdeel de knapperige kikkererwten over de schaal en leg de taugé er bij. Overgiet dan met de dressing en garneer de wortelsalade met koriander (of platte peterselie) en pinda’s. 

Geroosterde wortelsalade
Geroosterde wortelsalade

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Picknick Wortel Aziatische recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in