
Thaise broccolisoep
De Thaise broccolisoep recept is een hartverwarmend gerecht dat zowel lekker is voor koude avonden als voorjaarsmiddagen. Het is een gezonde, en bovendien vegan (dus lactosevrije!) soep die in minder dan 20 minuutjes op tafel staat: ideaal voor drukke dagen, dus! Dit broccolisoep recept is lekker pittig door de gele currypasta. Voor de liefhebber voegen we wat koriander toe, maar dit kun je ook achterwege laten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gele currypasta
- 750 ml (kippen)bouillon
- 400 ml kokosmelk
- peper en zout
- olijfolie
- koriander (optioneel als garnering)
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit het aan in een scheut olijfolie.
Voeg vervolgens de currypasta toe en bak het kort mee.
Was de broccoli, snijd de stronkjes in stukken en doe het in de pan erbij.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe, en breng de soep aan de kook. Laat de broccolisoep zo’n 10 minuten koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met een draai peper en snuf zout. Tip: lekker met verse koriander.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan