Thaise broccolisoep
De Thaise broccolisoep recept is een hartverwarmend gerecht dat zowel lekker is voor koude avonden als voorjaarsmiddagen. Het is een gezonde, en bovendien vegan (dus lactosevrije!) soep die in minder dan 20 minuutjes op tafel staat: ideaal voor drukke dagen, dus! Dit broccolisoep recept is lekker pittig door de gele currypasta. Voor de liefhebber voegen we wat koriander toe, maar dit kun je ook achterwege laten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gele currypasta
- 750 ml (kippen)bouillon
- 400 ml kokosmelk
- peper en zout
- olijfolie
- koriander (optioneel als garnering)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit het aan in een scheut olijfolie.
Voeg vervolgens de currypasta toe en bak het kort mee.
Was de broccoli, snijd de stronkjes in stukken en doe het in de pan erbij.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe, en breng de soep aan de kook. Laat de broccolisoep zo’n 10 minuten koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met een draai peper en snuf zout. Tip: lekker met verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in